Annonce
skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Michael Vindfeldt (S) og Jan E. Jørgensen (V) er begge enige om, at skatten skal holdes i ro på Frederiksberg. Men de er ikke enige om, hvor realistisk det er. Foto: Bo Børresen
46 procent af de adspurgte i en meningsmåling foretaget af Venstre, er helt enige i, at skatten og grundskylden skal holdes i ro, da det er dyrt at bo på Frederiksberg. Socialdemokraterne er enige, imens Enhedslisten betegner spørgsmålet som latterligt.

Direkte adspurgt, om skatten og grundskylden skal holdes i ro, da det er dyrt at bo på Frederiksberg, svarer 46 procent, at det er de helt enige i. Det fremgår af en meningsmåling foretaget af Epinion for Venstre i Frederiksberg Kommune.

Det høje tal forbløffer spidskandidat til byrådet Jan E. Jørgensen.

- Jeg synes tit, man hører folk sige, at de gerne vil betale lidt mere i skat, hvis det til gengæld fører til mere velfærd. Men jeg tror, at borgerne på Frederiksberg kan se, at det er muligt at levere et meget højt offentligt serviceniveau, uden det er nødvendigt at sætte skatten op, siger han og slår fast, at Venstre på Frederiksberg da også går til valg på at holde skatten i ro.

Annonce

Den socialdemokratiske borgmesterkandidat Michael Vindfeldt bemærker til undersøgelsen, at grundskylden er låst fast, indtil det statslige vurderingssystem er endeligt på plads. Hvad angår personskatten, er det heller ikke Socialdemokratiets politik at gå efter skattestigninger, siger han.

- S går til valg på at holde personskatten i ro. Men det er et ladet spørgsmål, der bliver stillet i meningsmålingen, da man lægger ud med at konstatere, det er dyrt at bo på Frederiksberg. Når det så er sagt, vil jeg gerne understrege, at vi ikke er interesserede i at hæve bundskatten, da det vil ramme alle, siger Michael Vindfeldt.

Vindfeldt har sendt mig spørgsmålet i meningsmålingen

Pelle Dragsted, byrådskandidat for Enhedslisten på Frederiksberg

Jan E. Jørgensen giver dog ikke så meget for Michael Vindfeldts udsagn om at ville holde skatten i ro.

- Hvis Michael Vindfeldt og socialdemokraterne skal have den borgmesterpost, de går efter, kan det kun blive ved hjælp af Enhedslistens stemmer. Og Enhedslisten har lige lagt et budgetforslag frem, der lægger op til skattestigninger. Spørgsmålet er, om Socialdemokratiet på Frederiksberg kan holde et løfte om ikke at hæve skatten, hvis de skal have magten ved hjælp af Enhedslistens stemmer, siger Jan E. Jørgensen.

Michael Vindfeldt holder dog fast i, at Socialdemokratiet ikke kommer til at hæve skatten.

Det er jo meget enkelt - Venstre vil ikke hæve skatten, og det vil Socialdemokratiet heller ikke. Hvis Konservative heller ikke vil det, så er der med al sandsynlighed bredt flertal over midten for det, og så er den ikke meget længere. Alt andet er skræmmekampagne, siger han.

Enhedslisten: Det er useriøst

FrederiksbergLIV ville gerne have spurgt Enhedslisten om deres reaktion på svarene i meningsmålingen. Vi ville også gerne have spurgt Enhedslisten, om de ønsker at hæve skatten på Frederiksberg. Men Pelle Dragsted, der er kandidat for Enhedslisten på Frederiksberg, ønsker ikke at reagere på meningsmålingen foretaget af analyseinstituttet Epinion for Venstre.

- Vindfeldt har sendt mig spørgsmålet i meningsmålingen. Det er sgu for useriøst, hvis I kører en historie på en meningsmåling Venstre selv har lavet med et stærkt ladet spørgsmål.
Havde man formuleret spørgsmålet fx: ”Frederiksberg bruger færre penge på velfærd pr. borger end de fleste andre kommuner – vil du være parat til at betale lidt mere i skat for at sikre bedre hjælp til ældre og børn” havde resultatet givetvis været et andet. Faktisk ligger der en måling, der viser netop det, som et lokalmedie har lavet. Så, springer over denne gang. Men stiller gerne op en anden gang med et lidt mere sagligt udgangspunkt, skriver Pelle Dragsted i et mailsvar, som han har givet FrederiksbergLIV lov at citere.

Måling blandt borgere på Frederiksberg

Spørgsmål:

Hvor enig eller uenig er du i, at skatten og grundskylden skal holdes i ro, da det er dyrt at bo på Frederiksberg

Svar:

Helt enig (46 procent)

Delvist enig (18 procent)

Hverken enig eller uenig (16 procent)

Delvist uenig (8 procent)

Helt uenig (8 procent)

Ved ikke (5 procent)

Om meningsmålingen:

Rapporten er udarbejdet på baggrund af i alt 505 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en kombination af en webbaseret undersøgelse på Epinions panel og telefoninterview. Tabellen er summeret til mere end 100 procent, hvilket skyldes respondentens mulighed for at afgive flere svar ved det pågældende spørgsmål.

Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Overblik: Så er formandsposterne fordelt

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Byliv

Månedens Buket: Nabila forkæler sine naboer med hjemmelavet mad og masser af omsorg

Byliv

Dagens låge: FrederiksbergLIV's julekalender

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Annonce