Annonce
Debat

Vi skal komme den hårde tone til livs, frem for at acceptere dens eksistens

- Hr. Borgmester Simon Aggesen var ikke tilstrækkelig bevidst om hvilken socialkonstruktivisme han under kommunalbestyrelsens 1. behandling af budgettet, talte sig ind i, skriver Socialdemokratiets Christina Sylvest Noer i dette indlæg om den politiske debattone. Privatfoto.

Debat: Vi politikere, vi vil det samme, men bare på hver vores måde. Desværre oplever jeg i stigende grad, at kommunalpolitikken, og hertil de politiske debatter, har en hastigt voksende skyggeside. En skyggeside, der kan ses og opleves i onlinedebatterne såvel som i byrådsalen og det er en skygge, som kastes fra begge fløje, den blå såvel som den røde.

I skyggen, af drømmene og visionerne for vores by, der hersker en til tider hård og ufin tone, da det desværre ikke er alle der ynder at tilgå debatterne, som Bo Børresen forleden skrev at Hannibal Hildorf gør det.

En kommentar som denne frembringer associationer til et patriarkalsk samfund og understreger samtidigt, hvor vigtigt det er, at vi alle husker at kalibrere vort sproglige kompas

Christina Sylvest Noer

Jeg tror derfor de fleste af vores lokalpolitikere, har etableret et vidst lag teflon, for at håndtere netop denne tone. Jeg mener dog, at vi skal komme den hårde tone til livs, frem for at acceptere dens eksistens. Vi ved at ord sætter spor. De spreder sig som ringe i vandet og derfor finder jeg det nu nødvendigt at råbe vagt i gevær.

Annonce

For er det utænkeligt, at netop denne tone afholder nogen for til tilgå debatterne og vanskeliggøre det politiske samarbejde? Vi har alle et ansvar for at opretholde en god og sober tone og det er vigtigt, at vi alle er vores ansvar bevidst, høj som lav – fra politiker in spe, til den siddende borgmester. Jeg mener derfor ikke, at Hr. Borgmester Simon Aggesen var tilstrækkelig bevidst om hvilken socialkonstruktivisme han under kommunalbestyrelsens 1. behandling af budgettet, talte sig ind i.

Her fandt han det nødvendigt at kommentere på Fru Mette Brams (Å) ordførertale, med ordene ”Fru Mette Bram er åbenbart i sit frustreret hjørne hertil aften?”. En kommentar som denne frembringer associationer til et patriarkalsk samfund og understreger samtidigt, hvor vigtigt det er, at vi alle husker at kalibrere vort sproglige kompas. Således at vi bevarer en ordentlig tone, hvad end om vi debatterer på nettet, ved runde borde ude i kommunen eller i Rådmandsalen.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Kendt på Frederiksberg

Henrik Prip: Der er en særlig ø-stemning på Frederiksberg

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce