Annonce
Debat

Vi mangler en Christine Swanes Vej

En læser mener, at Frederiksberg-kunstneren Christine Swane bør have en vej opkaldt efter sig. Swane har blandt meget andet lavet to store mosaikker, der hænger i Damsøbadet. Foto: Olaf Ibsen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Christine Swane er en af de fineste klassiske danske modernistiske malere. Hun hænger på en lang række danske museer, og i de senere år har der været afholdt flere store særudstillinger med hende. Samtidig er hun en maler, som museerne stadig køber ind af.

Christine Swane er i høj grad knyttet til Frederiksberg. I 1910 giftede hun sig med maleren Sigurd Swane, og de flyttede i 1911 ind på Falkoner Allé 5 på Frederiksberg. Ved skilsmissen i 1920 overtog Christine Swane lejligheden og boede der helt frem til 1935.

Fra sin lejlighed havde Christine Swane fin udsigt til byens travle liv og til de store malede reklamegavle, der var dukket op i bybilledet. Fra cirka 1930 begyndte hun at male flere motiver fra netop dét Frederiksberg, som omgav hende i form af huse, gavle og gader. Hun har malet Frederiksberg på en måde, som ingen anden har gjort.

Annonce


Der mangler i den grad kvinder, som får en vej eller plads opkaldt efter sig.

Peter Nedergaard


Siden 2017 har Christine Swane været opført i Frederiksberg Kommunes Plads- og Vejnavnebank, hvor hun i lighed andre af kommunens kendte Frederiksberg-borgere står og venter på, at der kommer en ny plads eller vej, der kan opkaldes efter hende.

Vi trænger til, at Christine Swane går fra Plads- og Vejnavnebanken og ud i virkeligheden. Der mangler i den grad kvinder, som får en vej eller plads opkaldt efter sig, og her har vi oven i købet én, som er en meget stor kunstner med tæt tilknytning til Frederiksberg.

Kære Frederiksberg Byråd, vil I ikke nok gøre noget ved sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kvinde får konfiskeret bil, selvom det var hendes kæreste, der kørte vanvidskørsel i den  

Annonce