Annonce
Debat

Vi beder inderligt politikerne genoverveje beslutningen

Lærerne på Skolen på la Cours Vej forsøger at råbe politikerne op i et desperat forsøg på ikke at skulle vinke farvel til den digitale undervisningsportal 'MinUddannelse'. Foto: Bo Børresen

Debat: Lærerne oplever endnu en gang undervisningen ramt af meningsløse kommunale besparelser.

Med skolereformen i 2014 blev der skåret kraftigt i lærernes forberedelsestid, hvorfor der nu skulle arbejdes mere effektivt.

'Min Uddannelse' kom til verden - en online digital undervisningsportal til erstatning af de analoge undervisningsmidler bøger, kladdehæfter og mapper. Det var et kæmpe skift for både lærere og elever.

Annonce

Det viste sig også ret hurtigt urealistisk at gennemføre konsekvent i de små klasser. Men i de større klasser tog lærerne samvittighedsfuldt opgaven på sig og afprøvede muligheder og begrænsninger.

Kan det virkelig være i undervisningsudvalgets interesse at ødelægge års arbejde af dygtige lærere for en mindre besparelses skyld?

Tone Høybye, på vegne af lærerne på Skolen på la Cours Vej

De næste otte år frem til i dag er der derfor blevet lagt dyrebar forberedelsestid i at udvikle og forfine undervisningsforløb på minuddannelse.dk., og i samarbejde med udviklerne er platformen langsomt blevet til den vigtige vidensbank og ressource, den var tænkt som fra begyndelsen.

Senest har den fået funktioner, der faciliterer samarbejdet internt mellem eleverne. Under corona-hjemsendelserne var dette en meget vigtig brik i at få undervisningen til at lykkes.

I den forgangne uge kom så beskeden fra kommunen om, at platformen nu lukkes og erstattes af noget andet. Vi reagerede på beskeden med vantro og forargelse. Hvordan kan man tage en sådan beslutning?

Ved politikerne, hvad de gør? Ved de, hvor meget viden, der går tabt? Ved de, hvor stort et arbejde der ligger bag, og hvor meget vi endnu en gang oplever at blive kørt over af, hvad der opleves som en vanvittig beslutning?

Som lærere må vi sige, at det er dybt demotiverende at se ind i den forringelse som skolevæsnet på Frederiksberg nu står over for. Kan det virkelig være i undervisningsudvalgets interesse at ødelægge års arbejde af dygtige lærere for en mindre besparelses skyld?

Vi beder inderligt politikerne genoverveje beslutningen, som i sidste ende kun har én taber: eleverne.


Svar fra Ruben Kidde (R), formand for undervisningsudvalget:

Det er korrekt, som lærerne på Skolen på la Cours Vej fortæller, at der er truffet en beslutning om at lukke læringsplatformen 'MinUddannelse' og overgå til en anden læringsplatform.

Ligeledes er det korrekt, at beslutningen betyder, at kommunens økonomi på it-området forbedres. Dog er der ikke tale om en politisk beslutning, men derimod en forvaltningsbeslutning, hvor kommunens skolechef har kompetencen.

Som udvalgsformand har jeg forhørt mig om beslutningsprocessen. Det er en beslutning, som er truffet på baggrund af såvel analyser af forskellige læringsplatforme, på baggrund af erfaringer fra andre kommuner samt på baggrund af dialoger med skolens parter på Frederiksberg.

Jeg anerkender dermed til fulde lærernes frustration.

Ruben Kidde (R), formand for undervisningsudvalget

Her skal blandt andet nævnes, at kommunes programudvalg står bag beslutningen. I programudvalget deltager repræsentanter fra forvaltningen samt fra kommunes skoler ved ledelse, it-supportere og lærere.

I en tid med generelt stigende udgifter til it er det særlig væsentligt, at pengene bruges så effektivt som muligt og med størst gavn for eleverne. Beslutningen er dermed truffet ud fra at skabe størst mulig værdi for eleverne.

At skifte fra et system til et andet er bøvlet og besværligt. Der er for eksempel data, der manuelt skal flyttes, så de ikke går tabt. Jeg anerkender dermed til fulde lærernes frustration.

I arbejdet med at overgå fra 'MinUddannelse' til en ny læringsplatform vil forvaltningen understøtte processen og have særligt fokus på de skoler og de lærere, som har størst udfordringer. Det håber jeg, kan hjælpe lærerne på Skolen på la Cours Vej.

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce