Annonce
Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Det sender et forvirrende signal til sommerens turister og resten af omverdenen, når cykelbyen København, der bryster sig af at polere det grønne image, fravælger aktivt et grønt alternativ, skriver Kristian Agerbo fra Voi. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Debat: I denne uge kan Frederiksbergs borgere igen hoppe op på et elløbehjul og tage en klimaneutral køretur gennem kommunen.

Når de første borgere triller afsted, kan de nå ned til Værnedamsvej og få en kop kaffe på Granola, men så går turen altså ikke længere. Der er ingen offentlige parkeringszoner i Københavns brokvarterer og Indre By.

I Danmarks hovedstad forbyder et flertal af politikerne nemlig fortsat et grønt transportmiddel som løbehjulene. Mens andre byer som Aarhus, Oslo og Berlin bruger løbehjulene til at omstille bytrafikken fra sort til grøn, holder et flertal i København stædigt fast.

Annonce

Selv peger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) på opstartsproblemerne. Den kritik har jeg stor forståelse for, men vil også sige, at børnesygdommene fra 2019/20 for længst er løst. Det er der klare beviser for flere steder i landet, for eksempel i Frederiksberg Kommune, hvor man har omfavnet løbehjul ved at gøre det tilgængeligt under ordnede forhold.

På Frederiksberg er der blandet andet opsat stativer, som er særligt udviklet til løbehjulene, og samtidig er der tydelige markeringer på vejene, hvor løbehjulene må parkere. Med løsningerne tager Frederiksberg ansvar for både de indbyggere, der ønsker at benytte løbehjulene i byen, og de indbyggere, der bare gerne ser, at løbehjulene står ordentligt parkeret.

Børnesygdommene fra 2019/20 for længst er løst. Det er der klare beviser for flere steder i landet, for eksempel i Frederiksberg Kommune, hvor man har omfavnet løbehjul ved at gøre det tilgængeligt under ordnede forhold.

Kristian Agerbo, nordisk direktør for politik og byudvikling i løbehjulsfirmaet Voi

Mens vi sammen med andre kommuner har fundet gode løsninger, var svaret i København alligevel et forbud. Og det på trods af flere tilbud om finansiering af de nødvendige parkeringsstativer.

Det er i sig selv upraktisk og en gene for borgerne – og så sender det samtidig et forvirrende signal til sommerens turister og resten af omverdenen, når cykelbyen København, der bryster sig af at polere det grønne image, fravælger aktivt et grønt alternativ.

Vi står ved en skillevej i klimakampen, og København har allerede måttet udskyde sine klimadrømme om at blive blandt de første klimaneutrale byer. Her kan vores løbehjul gøre en forskel, og vi udbydere er klar til igen at gøre mikromobilitet til en naturlig del af livet i byerne, ligesom vi ser det på Frederiksberg og i flere andre byer i hele verden.

Det kræver blot, at vi får lov.

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce