Annonce
Byliv

Undgå indbrud i sommerferien: Her er politiets råd

Indbrud har gennem de seneste år været højt prioriteret område ved Københavns Politi og er det stadig. Der sker da også færre indbrud end tidligere, men ferietiden er dér, hvor de fleste sker, oplyser Københavns Politi.  Foto: Københavns Politi

Indbrudsstatistikkerne er ifølge Københavns Politi gået den rigtige vej over hele landet de seneste år. Der sker færre indbrud end tidligere, og særligt sidste år var et hårdt år for indbrudstyvene, hvor mange valgte at blive hjemme på grund af corona.

Men det er i ferietiden, at de fleste indbrud sker, og derfor er det alligevel en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, hvordan du sikrer din bolig bedst muligt mod indbrud.

Københavns Politi har sammen med indsatsen Bo Trygt lavet nogle gode råd til, hvad man kan gøre, oplyser Jens Cappelén, leder af indbrudssektionen i Københavns Politi.

Annonce

- Lys udenfor øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne og forstyrres i sit arbejde. Hvis du bor i en villa eller stuelejlighed, er det derfor en god idé at undgå høje hække, træer og mørke gemmesteder omkring dit hjem, siger Jens Cappelén.

Snak med naboerne

Han oplyser, at det også er vigtigt at sørge for, at der er gode, solide låse på dørene, og at vinduerne er sikret godt, så de er svære at bryde op. Og så skal man have en god dialog med sine naboer.

- Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve. Hils på dem, du møder, og fortæl dine naboer, hvis du aner uråd, siger Jens Cappelén, som opfordrer til, at man ringer 1-1-4, hvis man ser personer med en mistænkelig adfærd i sit nabolag.

- Eller hvis du har haft indbrud, så ring til os på 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for vores efterforskning, og selv mindre detaljer kan være vigtige, siger Jens Cappelén.

Hvis indbrudstyven stadig er i hjemmet, skal man ringe 1-1-2.

Du kan læse endnu mere om, hvordan man forebygger indbrud på botrygt.dk . Bo Trygt arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Annonce
Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Frederiksberg

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ny langøret beboer: Hare har slået sig ned i Lindevangsparken

Byliv

Haps haps: Rullende pizzeria er rykket ind på fornem adresse

Debat

Det er ikke kun bilister, der kører vanvittigt

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byliv

Isnende lækkerier: Fem issteder på Frederiksberg, som du bør lægge vejen forbi

Byliv

Sådan bruger vi Frederiksberg om sommeren

Byliv

Ny fisk i farvandet: Nu kan du få lækker seafood på Smallegade

Klumme

Fra postnummer til identitet

Kultur

Charlottes drøm om udeservering på Bartof Station er knust: - Det betyder, at vi vil være nødt til at lukke

Klumme

I Frederik VIs kølvand – bådfarten i Frederiksberg Have

Byliv

Nu bliver det lynende hurtigt at lade bilen op på Frederiksberg

Annonce