Annonce
DEBAT

Uigennemtænkt løsning for specialskolebørn er dømt til at mislykkes: Lyt til forældrene

Det er pædagogisk fuldstændigt uforsvarligt og imod alt hvad vi ved om god undervisning, skriver tre politikere om forslaget om ændringer på specialskoleområdet. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Debat: Mens de fleste Frederiksberg-borgere og andre danskere holder en velfortjent sommerferie, har vi hver især siddet med en massiv mængde papir og læst.

Stakken består af skolebestyrelsernes høringssvar på forslaget om at indføre massive nedskæringer på kommunens allersvageste specialskolebørn.

Børnene skal sendes tilbage på de almindelige skoler, så et større millionbeløb kan stikkes i kommunekassen hvert år.

Annonce

Vi taler altså om børn der er blevet visiteret til en helt særlig støtte og specialundervisning, fordi de har særlige behov, diagnoser eller læringsvanskeligheder, der nu det meste af deres skoledag skal indgå i en klasse med 27 andre børn og kun én lærer.

Det er pædagogisk fuldstændigt uforsvarligt og imod alt hvad vi ved om god undervisning. Man pålægger samtidig de almindelige skoler en kæmpe inklusionsopgave - uden at tilføre dem de ressourcer og kompetencer, som er en forudsætning for at løse opgaven.

Skolebestyrelsernes massive kritik af høringsforslaget er derfor både hård og velbegrundet. Ikke fordi det ikke kan være godt for nogle børn at have en forbindelse til den almene skole. Det kan helt sikkert være rigtigt godt. Men dette forslag er ikke vokset ud af et ønske om at hjælpe vores mest udsatte børn. Det er vokset ud af et ønske om at spare penge.


Det er pædagogisk fuldstændigt uforsvarligt og imod alt hvad vi ved om god undervisning.


Høringssvarene giver et klart og tydeligt signal til os politikere: Det forslag om mellemformer der ligger på bordet nu, er massivt underfinansieret, bygger på utopiske og urealistiske forestillinger om hvordan mellemformerne skal organiseres og stiller flere spørgsmål end de giver svar. Kort sagt: Det er en ommer.

Kære kollegaer i kommunalbestyrelsen – Lyt til forældrene, tilbagefør pengene, og lad os sammen gå i en ny dialog med forældre, lærere og fagprofessionelle om, hvordan vi får skabt et tilbud til vores børn, der løfter dem fagligt og inkluderer dem i skolen. Det er en bunden opgave, og netop derfor bør vi ikke haste en uigennemtænkt skrivebordsløsning igennem før valget, som er dømt til at mislykkes efter valget.

Annonce
Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Frederiksberg

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ny langøret beboer: Hare har slået sig ned i Lindevangsparken

Byliv

Haps haps: Rullende pizzeria er rykket ind på fornem adresse

Debat

Det er ikke kun bilister, der kører vanvittigt

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byliv

Isnende lækkerier: Fem issteder på Frederiksberg, som du bør lægge vejen forbi

Byliv

Sådan bruger vi Frederiksberg om sommeren

Byliv

Ny fisk i farvandet: Nu kan du få lækker seafood på Smallegade

Klumme

Fra postnummer til identitet

Kultur

Charlottes drøm om udeservering på Bartof Station er knust: - Det betyder, at vi vil være nødt til at lukke

Klumme

I Frederik VIs kølvand – bådfarten i Frederiksberg Have

Byliv

Nu bliver det lynende hurtigt at lade bilen op på Frederiksberg

Annonce