Annonce
Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Bilerne må vige for café- og restaurantgæsterne fra 1. juni og fire måneder frem. Foto: Bo Børresen
De seneste par måneder har det været diskuteret heftigt, om byens caféer og restauranter for en periode skal have mulighed for at udvide deres udeserveringsområder på bekostning af p-pladser. Nu er der truffet en beslutning.

Da coronaen rasede, og caféer og restauranter landet over var underlagt en lang række restriktioner, kom Frederiksberg Kommune både i 2020 og i 2021 de lokale restaurationer til undsætning ved - i sommermånederne - at give dem mulighed for at udvide arealet for udeservering på bekostning af p-pladser.

Det havde - ifølge Benjamin Geisler-Helsted, der er medejer af 'Mad & Kaffe' på hjørnet af Godthåbsvej og Langelandsvej - en stor, positiv effekt. Det har han tidligere udtalt til FrederiksbergLIV:

Benjamin Geisler-Helsted, medejer af 'Mad & Kaffe'. Foto: Bo Børresen

- Det kunne mærkes på omsætningen. Samtidig oplevede vi en stor glæde fra beboerne rundt omkring i hele svømmehalskvarteret. Det skabte i det hele taget en fed stemning for hele området, sagde han til FrederiksbergLIV i marts 2022.

Annonce

Corona eller ej så ærgrede det Benjamin Geisler-Helsted, at Frederiksberg Kommune i første omgang ikke havde planer om at gentage muligheden for, at byens caféer og restauranter - i lighed med ordningen i 2021 - kunne søge om udvidet udeserveringstilladelse i 2022.

Enormt glade

Nu er Frederiksberg Kommune imidlertid kommet på andre tanker. På et møde mandag vedtog miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget enstemmigt, at der ekstraordinært skal gives tilbud om udvidet udeserveringstilladelse i perioden 1. juni-30. september 2022.

I samme forbindelse blev der gjort opmærksom på, at man forventer at indkræve betaling for "råden over vej" til udeservering fra og med 2023.

Sommerferien på Langelandsvej er bare hyggeligere, når gæster kan hygge og sidde i solen på begge sider af fortovet.

Benjamin Geisler-Helsted, medejer af 'Mad & Kaffe'

Benjamin Geisler-Helsted er naturligvis glad for, at byens caféer og restauranter nu alligevel får mulighed for at søge udvidet udeserveringstilladelse:

- Vi er enormt glade for, at vi igen har fået lov til at benytte p-pladserne foran vores café i sommerperioden. Vores ansatte, stamgæster og naboer har virkelig glædet sig til og håbet på, at vi fik udvidet udeservering igen i år. Sommerferien på Langelandsvej er bare hyggeligere, når gæster kan hygge og sidde i solen på begge sider af fortovet. Vi glæder os helt vildt.

Annonce

Det gik godt sidst

Jan E. Jørgensen (V), der er formand for miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget, mener, det er det eneste rigtige at give mulighed for udvidet udeservering i sommermånederne:

- Det glæder mig, at vi kan give en håndsrækning til byens restaurationsliv, som har haft en hård tid med coronarestriktioner. Udvidet udeservering giver ekstra liv til byen.

Erfaringen viser, at behovet for p-pladser er betydeligt mindre hen over sommeren.

Jan E. Jørgensen (V), formand for miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget

Jan E. Jørgensen er ikke bekymret for, at de udvidede udeserveringsområder vil ramme byens billister, der i fire måneder får færre p-pladser til rådighed:

- Det gav ikke de store udfordringer sidste år. Dels er det ikke særlig mange p-pladser, det drejer sig om, dels er det i en afgrænset periode, og væsentligst af alt, så er det i en sommerferieperiode, hvor mange er bortrejst. Erfaringen viser, at behovet for p-pladser er betydeligt mindre hen over sommeren.

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce