Annonce
Byudvikling

Tip os: Nu gør vi op med graffiti og klistermærker på byens bokse

Det er mere reglen end undtagelsen, at byens fordelings-, forsynings-, kabel- og målerskabe er skæmmet af graffiti-tags. Heller ikke postkasser går ram forbi. Fotocollage: Bo Børresen
Er du også træt af synet af forsyningsskabe og postkasser, der er skæmmet af graffiti og klistermærker? Send os et billede af de skæmmede bokse med tilhørende adresse, så tager vi - med hjælp fra Frederiksberg Kommune - fat i de ansvarlige for renholdningen.

I Frederiksberg Kommune praktiserer man en politik om at fjerne graffiti fra kommunale bygninger og byudstyr, så snart det er blevet skæmmet af enten spraymaling, tusch eller klistermærker.

Det er imidlertid ikke alt i bybilledet, der er kommunens ejendom. Nogle af undtagelserne er diverse forsynings-, fordelings-, kabel- og målerskabe samt de velkendte røde postkasser. Her er det de respektive ejere af boksene, som har ansvaret for renholdningen. Ejere som TDC, Radius og PostNord.

En anden virksomhed med mange bokse i byen er Frederiksberg Forsyning. Selvom det er Frederiksberg Kommune, der ejer byens forsyningsselskab, så har Frederiksberg Forsyning selv ansvaret for at holde diverse skabe rene, oplyser rådmand Nikolaj Bøgh (K):

Annonce

- Der foreligger en aftale om, at ansvaret for renholdning af forsyningsskabene påhviler Frederiksberg Forsyning, fastslår han.

Send et billede

Tiden er inde til, at diverse virksomheder med bokse og skabe i byrummet stilles til ansvar for deres renholdningspligt. Er du enig, og har du kendskab til en eller flere bokse, som du er træt af, er skæmmet af graffiti og/eller klistermærker, så tag et billede af boksen med tilhørende adresse og send den til FrederiksbergLIV, så samler vi til bunke og videresender til Frederiksberg Kommune.


I sidste ende undergraver det den indsats, andre leverer, og derfor bør vi endnu en gang rette en kraftig appel til ejerne af disse typer byrumsinventar.

Nikolaj Bøgh


Hos kommunen vil man tage sig kærligt af de videresendte mails, garanterer Nikolaj Bøgh:

- Jeg vil gerne love at sikre, at kommunen sorterer mails'ene og videredistribuerer dem til de respektive virksomheder, som har ansvaret for renholdningen. Samtidig vil jeg slå et slag for, at der i mails'ene bliver vedlagt et fornyet påbud til ejerne af de pågældende installationer om at stramme op på afrensningen, erklærer Nikolaj Bøgh.

Annonce

En kraftig appel

Han forsikrer, at renholdning af byrummet på Frederiksberg er noget, der prioriteres højt:

- Det er langt mere behageligt og trygt at opholde sig i en ren og pæn by end i en by, hvor tingene sejler, og ingen tager ansvar for noget. Talrige undersøgelser viser, at affald, hærværk og graffiti i byrummet tiltrækker mere af samme slags, fordi ansvarsfølelsen over for det fælles byrum forsvinder, hvis ingen bekymrer sig om det, siger Nikolaj Bøgh og fastslår:

- Derfor er det meget uheldigt for de store bestræbelser, som kommunen og mange private husejere udfolder for at holde byen ren, at vi ser en hel del graffiti og klistermærker på målerskabe, postkasser og lignende steder. I sidste ende undergraver det den indsats, andre leverer, og derfor bør vi endnu en gang rette en kraftig appel til ejerne af disse typer byrumsinventar om at være en del af den fælles indsats og ikke bare lade stå til.

Sådan gør du

  • Tag et billede af det skæmmede fordelings-, forsynings-, kabel- eller målerskab (eller postkasse).
  • Oplys ud for hvilken adresse boksen står og send en samlet mail til bo@frederiksbergliv.dk.
  • Skriv gerne 'Graffiti' i emnefeltet.
En af Frederiksberg Forsynings mange bokse med graffiti og rester af klistermærker. Foto: Børresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

S: Nu skal børnehavealderen hæves

Alarm 112

Kvinde får konfiskeret bil, selvom det var hendes kæreste, der kørte vanvidskørsel i den  

Annonce