Annonce
Trafik

Test medfører nattekaos fra Frederiksberg Station det næste halve år

Foto. Martin Sørensen
En testfase af nyinstallerede sporskifter ved Vanløse Station betyder, at der i det kommende halve år indsættes metrobusser om natten fra søndag til og med torsdag på strækningen mellem Vanløse og Frederiksberg. Resten af Metroen er ikke påvirket af arbejdet med de nye sporskifter.

I løbet af sommerferien blev der installeret nye sporskifter på metrosystemet ved Vanløse station. De nye sporskifter sikre, at der kan indsættes flere metrotog i myldretiden, så der er bedre plads i Metroen.

I alt er der indkøbt otte nye togsæt til linjerne M1 og M2, som kører mellem Vanløse og henholdsvis Vestamager og Københavns Lufthavn. De nye tog vil gradvist blive indsat i driften i løbet af de kommende år, men inden da skal de gennem en lang række tests, og det samme skal sporskifterne ved Vanløse station.

Generer færrest muligt

- Metroen er et førerløst system, så en lang række funktioner skal opdateres og gennemtestes, inden at vi kan få grønt lys til at ibrugtage de nye sporskifter og tog. Det handler først og fremmest om sikkerhed, men også om at vi stræber efter at tilbyde vores passagerer en meget høj driftspålidelighed, siger kunde- og analysechef i Metroselskabet, Jesper Overgaard. Han fortsætter.

- Metroens passagerer er vant til høj service, og der er en forventning om et sømløst, fuldautomatisk, førerløst system, som kører døgnet rundt alle årets dage. De forventninger har vi selv været med til at bygge op, og det er også ambitionsniveauet, når vi tager de nye tog og sporskifter i brug fra næste år, selv om børnesygdomme næppe helt kan undgås.

Ifølge Metroselskabet vil de mange test af de nye sporskifter, at der indsættes metrobusser på strækningen mellem Vanløse og Frederiksberg fra klokken 22:00 - 06:00 natten til hverdage. Hvilket vil sige natten til mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Dog ikke i uger med skoleferie (uge 42, uge 51-52 samt uge 7). Arbejdet gik i gang søndag 12. september klokken 22:00, hvor de første metrobusser blev indsat.

Der er metrodrift mellem Vanløse og Frederiksberg fredag og lørdag nat, ligesom vi undlader at gennemføre tests i efterårsferien, juleferien og vinterferien.

Jesper Overgaard, kunde- og analysechef i Metroselskabet

Ifølge Metroselskabet ventes sporskifterne og de nye tog klar til ibrugtagning i løbet af 2022.

Resten af Metroen kører som normalt, og Frederiksberg station vil også være åben under hele testperioden. På M1/M2 kan man fortsat komme fra Frederiksberg til henholdsvis Vestamager og Københavns Lufthavn, ligesom M3 Cityringen og M4 vil fungere som normalt.

- Vi tilstræber os at gennemføre vores tests på de tidspunkter, hvor vi generer færrest mulige passagerer. Derfor er der også metrodrift mellem Vanløse og Frederiksberg fredag og lørdag nat, ligesom vi undlader at gennemføre tests i efterårsferien, juleferien og vinterferien. Under alle tests indsættes metrobusser, så vores passagerer fortsat kan regne med en transportløsning døgnet rundt. Resten af Metroen vil ikke blive påvirket af arbejdet med de nye sporskifter. Vi beklager de gener, som de planlagte tests vil medføre for vores passagerer, forklarer Jesper Overgaard.

Fakta

På Vanløse station gøres der klar til, at togene kan køre tættere på hinanden, uden at der opstår kø i systemet. Efter planen skal der på sigt være op til 36 tog i drift i myldretiden mod 31 i dag på linjerne M1/M2.

Der er indkøbt otte nye tog for at øge kapaciteten på linjerne M1 og M2. De nye tog har allerede været igennem en række tests, og de bliver taget i brug i løbet af 2022.

De nye tog skal være med til at øge kapaciteten i myldretiden og dermed tilgodese den stigning i passagertallet, som følger med flere beboere i Storkøbenhavn. De nye tog er med til at fremtidssikre linjerne M1 og M2.

Frederiksberg station vil være åben under hele testperioden. Der vil køre Metro i hele perioden mellem Frederiksberg og Københavns Lufthavn/Vestamager, ligesom M3 Cityringen og M4 ikke er påvirket af arbejderne i Vanløse.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Kendt på Frederiksberg

Henrik Prip: Der er en særlig ø-stemning på Frederiksberg

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce