Annonce
Frederiksberg

Test: Hold hvid januar med alkoholfri bobler

Tre gange alkoholfri bobler: Lust Auf Traube, Borino Fizz Botanicals, Copenhagen Sparkling Tea Blå. Foto: Martin E. Seymour

Hører du til blandt dem, der gerne vil give din lever en pause oven på julens festligheder, får du her tre eksempler på alkoholfri bobler, som kan afløse vinen til maden her i januar.

1 Lust Auf Traube

Lust Auf Traube af Phillip Rieger: druemost, müller-thurgau og muskateller, tilsat kulsyre, 0 vol.-%. Pris: 69 kroner hos vildmedvin.dk:

Medium gylden i farven med store bobler, som dog ikke virker for anmassende i munden. Duften er intens af søde druer, især den aromatiske muskateller. Den er forholdsvis sød og efterlader et sukkerlag på tunge og tænder, men der er en fin balance mellem sødmen og syren, og boblerne er med til at løfte sødmen og gøre drikken frisk. Kunne være udmærket til noget spicy, asiatisk mad. Vi lander på fire små stjerner.

4

2 Borino Fizz, Botanicals

Borino Fizz Botanicals, Far & Søn: rørsukker, limesaft, gul grape og forskellige krydderier, 0,5 vol.-%. Pris: 119 kroner hos blandt andre Vinmedmere.dk:

Helt lys og let tåget i farven med svag grøn nuance og små fine bobler. Næsen er båret af varme krydderier, nelliker og allehånde samt noter af syrlig citrus. Der er skruet ned for sødmen og syren, men der er stadig en fin balance. Boblerne er flot integreret i drikken, og så er der en behagelig vinøs tørhed. Frisk og let krydret. Nem at drikke og indbyder til et glas mere. Kunne sagtens gå til forretter med lyst kød.

4

3 Copenhagen Sparkling Tea - Blå

Copenhagen Sparkling Tea - Blå: druesaft, sort te (darjeling og jasmin), hvid og grøn te, tilsat kulsyre, 0 vol.-%. Pris: 139 kroner hos blandt andre Loegismose.dk:

Flot lys gylden farve med fine bobler og vedholdende skum. Intens, parfumeret duft i den kemiske ende af spektret, som giver mindelser om håndcreme. Sødmen og syren er nedtonet, den sorte te giver en fin tanninbitterhed. Smagen er igen båret af de parfumerede noter fra teen, der godt kunne fungerer med milde indiske retter. Fint produceret og har helt sikkert et publikum, men ikke vores kop te.

3

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce