Annonce
Debat

S raser over borgmestertale ved koncerter: - Konservative fører valgkamp for skattekroner

Det falder socialdemokraterne for brystet, at borgmester Simon Aggesen agter at holde velkomsttale ved de traditionsrige ældrekoncerter under en måned før kommunalvalget. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Debat: De årlige ældrekoncerter samler hvert år massevis af seniorer fra vores by til en hyggelig aften med sang og musik. I år har Corona desværre forsinket koncerternes afholdelse, som nu planlægges til d. 28. september.

I Socialdemokratiet er vi glade for, at ældrekoncerterne kan blive afholdt, men vi er bekymrede for, at festlighederne bliver udnyttet til brug i den forestående valgkamp. Det er nemlig planlagt, at to borgerlige kommunalbestyrelsesmedlemmer - herunder borgmesteren - samt et enkelt medlem fra mindretallet, får lov til at holde en tale før koncerterne.

Det er tid til, at Frederiksbergs politikere får lidt ordentlighed tilbage og ikke misbruger skattekroner til at føre valgkamp for eget parti

Malte Mathies Løcke (S)

Vi mener ikke, at det er ordentligt at forfordele partier til at holde taler midt i en valgkamp. For at sikre, at arrangementerne ikke bliver misbrugt af borgmesteren eller andre til at føre valgkamp, foreslog Socialdemokratiet derfor i sidste uge to løsninger:

Annonce

Enten skal koncerterne afholdes som julekoncerter efter valget sidst i november eller i starten af december, eller også bør koncerterne blive afholdt som planlagt, men uden taler fra politikerne. Gæsterne til ældrekoncerterne kommer for at hygge sig og for at nyde musikken og kagen – ikke for at høre på politikere.

Derfor er den mest ordentlige løsning naturligvis at lade politikerne vige, så seniorerne kan få en god dag uden valgkamp. De Konservative har dog afvist vores forslag og insisterer på at holde deres taler. Det finder vi i Socialdemokratiet fuldstændig uforståeligt. Vi kan ikke forsvare at holde tale til et arrangement, der grundlæggende er et valgmøde afholdt for borgernes skattekroner. Det er tid til, at Frederiksbergs politikere får lidt ordentlighed tilbage og ikke misbruger skattekroner til at føre valgkamp for eget parti.

Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Overblik: Så er formandsposterne fordelt

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Byliv

Månedens Buket: Nabila forkæler sine naboer med hjemmelavet mad og masser af omsorg

Byliv

Dagens låge: FrederiksbergLIV's julekalender

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Annonce