Annonce
Danmark

Rettelse: Fejl i tal for supersygehuses budgetter

Nyt Aalborg Universitetshospital har ganske vist en budgetoverskridelse, men kun omkring 150 millioner og ikke de 800 millioner, vi anfører. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Rettelse: I artiklen "Supersygehuse sprængte budgetter og tidsfrister" der blev bragt den 20/09 skrev Avisen Danmark, at byggeriet af Sjællands Universitetshospital Køge havde overskredet budgettet på fire milliarder kroner med 300-350 millioner kroner.

Det er ikke rigtigt. I stedet er der tale om, at totalrådgiverkonsortiet tilknyttet byggeriet vurderede, at budgettet ville blive overskredet med 300-350 millioner kroner. De blev herefter fyret. Italienske Itinera og CMB tog herefter over og satte projektet på rette kurs igen - uden budgetoverskridelser.

Vi fik også påført Aarhus Universitetshospital en budgetoverskridelse på en milliard kroner. Hospitalet understreger, at milliarden ikke er en overskridelse af byggebevillingen, men at man har hentet en milliard fra fra driftsbudgettet for at finansiere dobbeltdrift, flytning, ibrugtagning, øgede driftsudgifter og så videre.

Annonce

Vi anfører også, at supersygehus Gødstrup har overskredet sit budget med  800 millioner kroner. Her forventes sygehuset at overholde budgettet. Nyt Aalborg Universitetshospital har ganske vist en budgetoverskridelse, men kun omkring 150 millioner og ikke de 800 millioner, vi anfører. Avisen Danmark beklager fejlene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Bredt flertal indgår landbrugsaftale med bindende klimamål

Annonce