Annonce
Debat

Rådhuskvarteret drukner i vejarbejde og events: Kommunen informerer ikke godt nok

- Samtidig med anlægget af parkeringskælderen, gennemfører Frederiksberg Kommune andet vejarbejde og renovering i området. Det kunne kommunen have planlagt bedre, mener Peter Fjerring (V). Foto: Bo Børresen

Debat: Kvarteret omkring Frederiksberg Rådhus er lige nu – og de kommende år frem – hårdt ramt af vejarbejde, byggeri og mange arrangementer og events. Det skaber problemer i forhold til parkering og fremkommelighed for alle, der bor i kvarteret (jeg bor selv på Frederik VI's Allé).

Frederiksberg Kommune kunne godt have koordineret deres planlægning bedre og informeret kvarterets beboere om de kommende års udfordringer. Kommunen er gået i gang med at opføre en underjordisk p-kælder bag rådhuset. Den står færdig om to år, og i anlægsfasen vil der mangle op imod 300 p-pladser. Der er kommet 10 nye p-pladser ved Frederiksberg Bredegade, men kommunen kunne godt være bedre til at informere om, hvor beboerne ellers skal parkere de næste to år.

Samtidig med anlægget af parkeringskælderen, gennemfører Frederiksberg Kommune andet vejarbejde og renovering i området. Det kunne kommunen have planlagt bedre.

Annonce

Kommunen skal være bedre til at ramme balancen mellem hensynet til beboerne og anvendelsen af byrummet.

Peter Fjerring (V)

Gennem årene er der i vores kvarter kommet stadig flere events - særligt om sommeren. Det drejer som cykelløb, motionsløb, maraton, pride og meget mere. Det er vigtige indslag i vores byliv, selvom de påvirker vores trafik og parkeringsmuligheder, når de finder sted.

Der har tidligere været talt om, at Frederiksberg Kommune hver sommer skal udarbejde en kalender over events, som omdeles til beboerne i området, så man kan planlægge sine weekender ud fra det. En nem og gratis ting for kommunen at gøre. Det er bare aldrig blevet gjort.

Jeg har fuld forståelse for, at der skal findes plads til loppemarkedet, mens byggeriet bag rådhuset står på. Den nye placering langs Allégade indebærer imidlertid, at området ved Frederik VI's Allé og Frederiksberg Bredegade er barrikaderet omkring 50 lørdage hen over 2022 og 2023. Og igen: Ingen information herom fra kommunen til beboerne.

Kommunen skal være bedre til at ramme balancen mellem hensynet til beboerne og anvendelsen af byrummet til udvikling og events. Det gælder både for rådhuskvarteret og andre dele af Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Debat

Hvorfor bruger kommunen penge på løberuter i stedet for vores sikkerhed?

Debat

Narko på Frederiksberg – hvor stort er problemet?

Debat

Er Enhedslistens mulige indflydelse virkelig K's eneste våben i valgkampen?

Debat

Konservative bør forholde sig til virkeligheden i daginstitutionerne

Byliv

Ny café åbner på kendt hjørne: Her kan du få en bid af livet på landet

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

112

Mistænkelig adfærd vakte opsigt: To anholdt for heroin-salg på Frederiksberg

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Kultur

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Annonce