Annonce
Kendt på Frederiksberg

Poul Nyrup: Sæt skub i den tidlige rådgivning til børn og unge

Foto: Bo Børresen

Færdiggør sætningerne ...

Det, der optager mig mest lige nu, er ... de mange sårbare børn og unge, som har været isoleret under coronaen. De har brug for nogen at tale med, og jeg ved, at den gratis Headspace-rådgivning er helt klar. Det er nemt at finde for de unge på nettet.

Jeg kan absolut ikke ... lide, når man bare smider papir og plastaffald i naturen og parkerne. Alle borgere bør bruge de dertil indrettede affaldskurve. Det er god stil.

Hvis jeg blev borgmester, var det første, jeg ville vedtage ... at sætte skub i den tidlige rådgivning til børn og unge i Frederiksberg Kommune og samtidig arbejde for at sænke hastigheden på skoleveje og på strækninger, hvor mange børn og ældre færdes.

Det bedste ved Frederiksberg er ... de mange dejlige grønne steder. Min egen favorit er gåturen gennem Frederiksberg Have og et sving gennem Søndermarken, inden returen forbi Slottet. Vi (Poul Nyrup og hans afdøde hustru Lone Dybkjær, red.) gik den ofte sammen, så tæt. Jeg kalder den for 'Lone-turen'.

Hastigheden skal sænkes på skoleveje og på strækninger, hvor mange børn og ældre færdes, hvis det står til Poul Nyrup Rasmussen. Foto: Bo Børresen

Det menneske, jeg beundrer mest, er ... de mange pædagoger og skolelærere, som hver dag gør deres bedste for at lære vores børn gode sociale kompetencer og fylde deres naturlige nysgerrighed med god uddannelse. Det er virkelig en af kernerne i vores velfærdssamfund og fælles fremtid.

Jeg bliver glad, når ... jeg ser de mange småbørnsfamilier, der gennem årene er flyttet til kommunen og ser de små lege i forårssolen eller pjaske i en vandpyt, mens de tålmodige forældre smilende ser til. Han har stadig lidt for travlt og burde engang imellem slå sig ned på en af de smukke bænke i parken og bare nyde forårssolen.

Jeg bliver ked af det, når ... jeg ser uretfærdigheder i samfundet eller hører om dårlig behandling af vore svage ældre.

Hvis jeg skulle bagtale mig selv, ville jeg sige ... at han stadig har lidt for travlt. Han burde sætte tempoet ned og engang imellem slå sig ned på en af de smukke bænke i parken og bare nyde øjeblikket og livet. Nå ja, så kunne han også godt skrive lidt mere.

Poul Nyrup Rasmussen

Født 15. juni 1943 (77 år)

Har boet på Frederiksberg siden 1993

Enkemand efter at hustruen gennem 26 år, Lone Dybkjær, døde i juli 2020

Danmarks 38. statsminister (januar 1993-november 2001)

Formand for Socialdemokratiet (april 1992-december 2002)

Medlem af Europa-Parlamentet (juli 2004-juli 2009)

Formand for De Europæiske Socialdemokrater (april 2004-november 2011)

Mit bedste klimaråd er ... at lytte til sine børnebørn, sortere sit affald omhyggeligt og bruge varmepumper, hvis man har et lille hus på landet. Og så bakke op om det politiske arbejde for at nå vore klimamål, uden at det giver større ulighed.

I mit køleskab har jeg altid ... saftevand og en lille øl.

Det gode liv er ... når man bruger det aktivt, forstår at passe på øjeblikket i samvær med et andet menneske og i det hele taget bruger lidt mere tid på at tænke på andre end sig selv.

Jeg trænger til ... at være sammen med andre mennesker. Mange flere – både inde og ude. Se folk gå omkring, tæt, kramme, grine i en ny fælles tryghed. Jeg er fast besluttet på at holde humøret højt, indtil det bliver en realitet inden så længe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi mangler en Christine Swanes Vej

Klumme

N.J. Fjord: Andelsbevægelsens store helt

Annonce