Annonce
Trafik

Politisk kovending efter massive protester: Nu skal busserne tilbage til 30 minutters drift

Balder Mørk Andersen, borgmester Simon Aggesen, og Jan E. Jørgensen foreviget lørdag da aftalen kom i hus.
- Vi har lyttet og gennemfører ikke den besparelse, lyder det fra SF, Konservative og Venstre. "Bedre sent end aldrig", siger Socialdemokratiets Michael Vindfeldt.

Demonstrationer foran rådhuset, og et hav af borgerhenvendelser fik lørdag budgetpartierne til at slå bak på beslutningen om en reduktion i driften af Frederiksbergbusserne, som ellers først aftalt.

Sent lørdag aften tikkede pressemeddelelsen ind: Partierne bag budgetaftalen er enige om fortsat at sikre grupper med særlige mobilitetsbehov en god og tryg service i den kollektive trafik på Frederiksberg.

- På den baggrund har partierne aftalt politisk, at alle Frederiksbergbusserne (linje 71, 72 og 74) efter sommerperioden (forventeligt fra søndag den 29/8) skal genoptage kørsel med ½-times drift. Det betyder kort sagt, at partierne imødekommer de kritiske borgere, som har været kede af den oprindelige beslutning, skrev partierne i pressemeddelelsen.

Annonce

- Vi har lyttet og gennemfører ikke den besparelse, lyder det fra partierne.


Vi ønsker ikke at forringe de ældres mulighed for at bevæge sig frit i kommunen. Vi har derfor lyttet til indvendingerne og glæder os samtidig over opbakningen til vores lokale busser. Vi håber derfor også, at endnu flere vil gøre brug af dem i fremtiden

Balder Mørk Andersen, Simon Aggesen og Jan E. JørgensenPartierne påtænker at finansiere merudgiften i 2021 (ca. 0,5 mio. kr.) af den afsatte pulje til uforudsete udgifter. En pulje, som blev afsat som del af budgetforliget. Partierne vil prioritere merudgiften i 2022 (1,5 mio. kr.) som del af 2022-budgetprocessen.

Partierne er også enige om, at sikre bedst mulige venteforhold ved frederiksbergbussernes stoppesteder. Der skal derfor så vidt muligt sikres siddemuligheder ved busstoppesteder langs frederiksbergbussernes ruter, hvor det ikke er tilfældet i dag. For eksempel ved stoppestederne på Smallegade overfor Frederiksberg Bredgade, Bülowsvej ved Bülowsvejhallen og Emil Christian Hansens Vej ved Søndervang Plejehjem. Dette skal ske under hensyntagen til tilgængelighed og sikkerhed, oplyser aftalepartierne.

- Vi ønsker ikke at forringe de ældres mulighed for at bevæge sig frit i kommunen. Vi har derfor lyttet til indvendingerne og glæder os samtidig over opbakningen til vores lokale busser. Vi håber derfor også, at endnu flere vil gøre brug af dem i fremtiden, skriver Simon Aggesen, Jan E. Jørgensen og Balder Mørk Andersen enstemmigt i pressemeddelelsen.

Partierne vil søge tilslutning til, at de formelle beslutninger om ovenstående træffes i relevante udvalg og i Kommunalbestyrelsen til august.

Michael Vindfeldt: -Bedre sent end aldrig

Socialdemokratiet var som det eneste parti imod besparelserne på Frederiksbergbusserne, og partiets borgmesterkandidat Michael Vindfeldt smiler da også over den politiske kovending.

- Det er rart, at Konservative har givet efter for presset fra byens ældre om ikke at skære i deres busser. Men det er også en 180 graders vending. For bare en uge siden var meldingen, at de ældres busser ikke var rentable. Socialdemokratiet var som eneste parti imod besparelserne, og mange ydelser til ældre ser de konservative måske som ‘urentable’, men vi har at gøre med mennesker, der har arbejdet og betalt skat et helt liv, siger Michael Vindfeldt til FrederiksbergLIV, og fortsætter.

- Det ordentlige havde været, at man slet ikke i første omgang så meget som overvejede disse besparelser. Men okay, der er blevet lyttet, og det har jeg respekt for, og bedre sent end aldrig. Det vigtigste er jo, at servicen bevares, og ikke bespares. Så, vi er glade, siger Michael Vindfeldt til FrederiksbergLIV.Borgmesterkandidat Michael Vindfeldt (S) tog sine børn med til demonstration mod transportforringelser for byens ældre. De protester har nu båret frugt. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Debat

Hvorfor bruger kommunen penge på løberuter i stedet for vores sikkerhed?

Debat

Narko på Frederiksberg – hvor stort er problemet?

Debat

Er Enhedslistens mulige indflydelse virkelig K's eneste våben i valgkampen?

Debat

Konservative bør forholde sig til virkeligheden i daginstitutionerne

Byliv

Ny café åbner på kendt hjørne: Her kan du få en bid af livet på landet

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

112

Mistænkelig adfærd vakte opsigt: To anholdt for heroin-salg på Frederiksberg

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Kultur

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Annonce