Annonce
Byliv

Pernille blev påkørt: Nu søger hun kvinden, der var vidne til ulykken

Pernille Andersen har forsøgt at finde frem til vidnet til ulykken via Facebook men uden held. Nu går hun til FrederiksbergLIV i håbet om, at vidnet vil læse artiklen og kontakte politiet.  Foto: Julie Stougaard
Pernille Andersen blev påkørt i december ved Irma på Nordre Fasanvej, men føreren af bilen kørte fra stedet og nægter at have kørt ind i hende. Nu søger hun vidnet, som tog kontakt til hende lige efter ulykken.

- Jeg husker, at jeg ser noget gråt, og at bilen rammer mig. Pludselig er den der bare, fortæller Pernille Andersen om den dag d. 1. december, da en bil pludselig kører ind i hende, da hun er ved at krydse udkørslen fra Irmas parkeringsplads ved Nordre Fasanvej/Borups Allé.

Pernille går på fortovet, og bilen, der kommer fra parkeringspladsen, har ubetinget vigepligt.

Bilen rammer hendes venstre ben, og hun falder ind over siden af bilens køler. Pernille får fodfæste igen, og i det øjeblik kører den kvindelige fører af bilen videre, men bliver standset af rødt lys i krydset.

Annonce

- Det gør ret ondt i mit ben, men jeg får humpet ned til hende og banket på ruden, som hun ruller ned. Jeg siger til hende, at hun lige har kørt mig ned, og så siger hun bare 'nå' og kører videre, da lyset skifter til grønt, fortæller Pernille.

Er du ok?

Hun humper ind på fortovet igen og forsøger at forstå, hvad det er, der lige er sket, da en kvinde på omkring 40 år tager fat i hendes arm og kigger hende ind i øjnene. 'Er du ok?', spørger hun, og Pernille svarer, at det godt nok gør ondt i hendes ben, men at hun bare vil hjem nu. Kvinden har en dreng på tre-fire år på en løbecykel med sig og går videre.


Jeg siger til hende, at hun lige har kørt mig ned, og så siger hun bare 'nå' og kører videre, da lyset skifter til grønt.

Pernille Andersen


Pernille ringer til sin mor for at få hende til at hjælpe sig med at komme hjem, men da moren ser, at hun ikke kan støtte på foden, opfordrer hun hende til at ringe til 1813. De sender omgående en ambulance, som kommer kort efter, efterfulgt af politiet. Pernille har taget et billede af kvindens bil, som hun viser til politiet.

- Jeg ved, at de efterfølgende har været ude at inspicere hendes bil, men at der ikke er nogen synlige skader på den, og hun nægter at have kørt mig ned. Og hun vil heller ikke samarbejde med forsikringsselskabet, fortæller Pernille.

Annonce

Økonomiske konsekvenser

I mellemtiden har Pernille store problemer med sit ben. Hun er ved at uddanne sig fra social- og sundhedsassistent til sygeplejerske og skulle have suppleret sin SU med vikarjobs som SOSU-assistent, men da hun dagligt har store smerter i det ramte ben, har det ikke været muligt for hende.

- Jeg er enlig forsørger, så det var da ikke en særlig sjov jul at skulle igennem, siger Pernille.

Siden ulykken har hun fået fysioterapi, men alt tyder på, at der er sket noget alvorligt med hendes knæ i forbindelse med ulykken.

- Jeg har en kronisk væskeansamling ved knæet, og benet gør så ondt, at jeg nogle gange har svært ved at sove. Så i maj skal jeg undersøges på Gentofte Hospital, så vi forhåbentligt kan finde ud af, hvad der forårsager smerten, og om det kræver, at jeg bliver opereret, siger Pernille.

Annonce

En smule retfærdighed

Hun frygter, at skaden på benet i værste fald betyder, at hun vil være nødt til at opgive drømmen om at blive sygeplejerske, som er et hårdt, fysisk arbejde.


Det ville betyde, at politiet ville genåbne min sag, og så ville jeg stå helt anderledes i forhold til min forsikring og ikke mindst føle en eller anden form for retfærdighed.

Pernille Andersen


- På den måde har ulykken påvirket mit liv både fysisk og økonomisk. Men det værste er faktisk, at føreren af bilen bare kørte fra stedet. Jeg ved, at nogle flygter i chok, men hvis det bare havde handlet om det, ville hun jo være vendt tilbage til mig nu, siger Pernille.

Pernille har kontaktet Irma for at høre, om de har videoovervågning, men det er ikke tilfældet, og efter at have efterlyst kvinden med drengen på Facebook uden held, har pernille nu valgt at fortælle sin historie til FrederiksbergLIV i håbet om, at kvinden, der var vidne til ulykken, vil tage kontakt til politiet og fortælle dem, hvad hun så.

- Det ville betyde, at politiet ville genåbne min sag, og så ville jeg stå helt anderledes i forhold til min forsikring og ikke mindst føle en eller anden form for retfærdighed, siger Pernille.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

S: Nu skal børnehavealderen hæves

Alarm 112

Kvinde får konfiskeret bil, selvom det var hendes kæreste, der kørte vanvidskørsel i den  

Annonce