Annonce
Politik

Pelle Dragsted på lånt tid? - Jeg har endnu ikke besluttet, om jeg vil tilbage til Folketinget

Pelle Dragsted (EL) bragede ind i kommunalbestyrelsen med valgets næsthøjeste personlige stemmetal. Kun Simon Aggesen (K) fik flere stemmer. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det ligger fast, at valgets store sejrherre kan se frem til en formandspost i det nyoprettede bolig-, plan- og energiudvalg. Men om Pelle Dragsted også sidder i kommunalbestyrelsen om to år, det er mere usikkert.

Med sine 4.198 personlige stemmer havde Enhedslistens Pelle Dragsted afgørende
indflydelse på, at borgmesterkæden på Frederiksberg skifter hænder ved årsskiftet. Det var således en glad og stolt politiker, FrederiksbergLIV fangede til et interview dagen efter dagen derpå:

- Jeg er glad, ydmyg og taknemmelig. Dels over de mange, som stemte på Enhedslisten og på mig personligt. Men mest af alt over, at jeg har været med til at sikre et nyt flertal og et magtskifte på Frederiksberg, siger Pelle Dragsted og fortsætter:

- Der trænger til at blive luftet lidt ud og til at blive kigget på byen med andre øjne. Jeg er af den overbevisning, at det ikke er sundt for nogen kommune, at det samme parti sidder ved magten i så mange år, og det uanset hvilket parti, det drejer sig om.

Annonce

Om årsagen til sin og Enhedslistens store vælgeropbakning siger Pelle Dragsted:

- Først og fremmest er der jo nogle landspolitiske tendenser, som slår igennem lokalt. Det ser man i hele landet. Dog med undtagelse af Socialdemokratiet her på Frederiksberg, og den undtagelse er jeg jo glad for. En anden mindst lige så væsentlig årsag til den store opbakning er klimaet. Vælgerne og især storbymennesker er bekymrede for klimaet. De vil have klima og det grønne på dagsordenen, og det får de med os.

Udelukker ikke Folketinget

Pelle Dragsted har ikke lagt skjul på, at han overvejer at genopstille til folketingsvalget. Gør han alvor af de planer forud for næste folketingsvalg, vil det samtidig betyde, at tiden i kommunalbestyrelsen kan blive en kort fornøjelse.

Jeg har hele tiden åbent og ærligt sagt, at jeg ikke vil udelukke at vende tilbage til Folketinget.

Pelle Dragsted (EL)

Enhedslistens interne regler tillader således ikke dobbeltmandater. Det vil sige, at en politiker fra Enhedslisten ikke både kan sidde i Folketinget og i kommunalbestyrelsen. Det tvinger Pelle Dragsted til at vælge kurs. En kurs som han endnu ikke har lagt sig fast på:

- Jeg har hele tiden åbent og ærligt sagt, at jeg ikke vil udelukke at vende tilbage til Folketinget. Om jeg gør alvor af det, er meget muligt, men jeg har ikke besluttet noget, og det er ikke det, der har fyldt i den seneste tid. Jeg har ikke sovet meget siden valgnatten, og jeg har i det hele taget ikke haft mange rolige stunder til at tænke efter. Lige nu koncentrerer jeg mig om opgaven med kursskiftet på Frederiksberg, og det er en opgave jeg glæder mig til.

Annonce

Tre formandsposter

En af Pelle Dragsteds hovedopgaver bliver rollen som formand for det nyoprettede bolig-, plan- og energiudvalg.

- Det ser jeg meget frem til. Jeg har masser af erfaring fra Folketinget med både bolig- og energipolitik, så det er områder jeg har en god portion viden om, siger valgets store sejrherre.

Enhedslisten har fået tildelt hele tre udvalgsformandsposter. Foruden Pelle Dragsteds formandsskab for bolig-, plan- og energiudvalget, så bliver Mette Bang Larsen formand for socialudvalget og Daniel Panduro formand for børneudvalget.


NB: Skulle Mette Frederiksen udskrive folketingsvalg inden maj 2022, bliver det uden Pelle Dragsted som folketingskandidat. Hans folketingskandidatur skal nemlig først godkendes ved Enhedslistens årsmøde, og det afvikles først i slutningen af maj. Næste folketingsvalg skal afholdes senest 4. juni 2023.

Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Overblik: Så er formandsposterne fordelt

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Byliv

Månedens Buket: Nabila forkæler sine naboer med hjemmelavet mad og masser af omsorg

Byliv

Dagens låge: FrederiksbergLIV's julekalender

Dan-Bunkerings advokat: Gætværk om brændstof kom til Syrien

Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Annonce