Annonce
Byliv

Palles bil blev brudt ind i to gange på tre dage: Nu advarer han andre

Det er den røde Volvo til venstre, som blev begået indbrud i. Dem, der brød ind, har brugt professionelt værktøj, som ikke har efterladt mærker på bilen, fortæller Palle Hansen, som er så utryg ved situationen, at han har ønsket ikke at stå frem på et foto. Privatfoto
Palle Hansen ejer en veteranbil, der indtil for nyligt har holdt parkeret i parkeringskælderen under Frederiksberg Gymnasium. Men bilen er blevet brudt ind i to gange på tre dage, mens hans anden er blevet brugt som skraldespand. Nu advarer Palle Hansen andre, der har veteranbiler holdende i kælderen.

Det er en tydeligt rystet Palle Hansen, der ringer til FrederiksbergLIV en morgen, hvor han netop har været nede i parkeringsanlægget under Frederiksberg Gymnasium, hvor hans to biler holder parkeret.

Den ene bil, en veteranbil af mærket Volvo 544, var blevet brudt ind i, og alt var flået ud og smidt rundt omkring den. Antennen var knækket af, gummilisterne til vinduesviskerne hevet af, og to klapstole var taget ud af bagagerummet og tydeligvis brugt til at hænge ud i, mens der var blevet spist, drukket og røget. Affaldet lå og flød overalt, både oven på Palle Hansens anden bil og rundt omkring på jorden, og ud fra den kraftige stank af urin at dømme, havde nogle også valgt at lade vandet i parkeringskælderen.

Fokus på området

Og det er ikke første gang, at Palle Hansens lille, røde Volvo er blevet brudt ind i her i kælderen. Faktisk skete det samme for blot to dage siden, fortæller han.

- Efter det første indbrud valgte jeg netop at parkere den et sted, hvor jeg tænkte, at den ikke var så synlig, men det lader til, at der er nogle, der går bevidst efter den. Det er nok, fordi den er nem at bryde ind i.

Frederiksberg Kommune, som står for driften af parkeringsanlægget, oplyser, at de er bekendt med, at der er ophold i kælderen ”uden ærinde”, og at kælderen bliver brugt til ophold, især i vintermånederne.

- Desværre også at de tilsyneladende primært går efter vinteropmagasinerede biler, da vi havde en lignende hændelse sidste år. Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Parkering er derfor også jævnligt tilstede i parkeringskælderen og har fokus på området. Indsatsen har umiddelbart bevirket, at aktiviteterne i kældrene er aftaget, men vi har naturligvis fokus på området igen i år, skriver Frederiksberg Kommune, som oplyser, at en opgradering af overvågningssystemet i kælderen er igangsat, og at det forventes at være afsluttet med udgangen af uge 48.

Nu ryger min drøm om at have sådan en bil nok. Jeg ved ikke, om jeg tør at beholde den, når jeg ikke kan have den i fred. Så vil jeg ligge vågen om natten og bekymre mig for, hvad der er sket med den næste gang, jeg kommer ned til den.

Palle Hansen

Københavns Politi oplyser til FrederiksbergLIV, at de jævnligt fører tilsyn med parkeringsanlægget, og at de flere gange har truffet unge i kælderen.

- Hvis borgere oplever utryghedsskabende adfærd i parkeringskælderen eller andre steder i området, opfordrer vi dem til at kontakte os. Man kan blandt andet ringe til Din Betjent på Frederiksberg på tlf. 51 68 57 91. Oplever man hærværk eller anden kriminalitet, skal man anmelde det på politi.dk eller telefon 1-1-4, siger Michael Krogslund-Hansen, der er leder af Frederiksberg-Valby nærpoliti.

Annonce

Slut på en drøm

For Palle Hansen er dette nok enden på drømmen om at eje en Volvo 544. En bil, som han har et ret nostalgisk forhold til, eftersom han ejede samme model fra han var 17, til han var 33 år.

- Nu ryger min drøm om at have sådan en bil nok. Jeg ved ikke, om jeg tør at beholde den, når jeg ikke kan have den i fred. Så vil jeg ligge vågen om natten og bekymre mig for, hvad der er sket med den næste gang, jeg kommer ned til den. Og der holder mange veteranbiler her i kælderen, så jeg syntes, at jeg ville advare andre ejere om, hvad man kan risikere, så de er klar over det, siger han.


Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Overblik: Så er formandsposterne fordelt

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Byliv

Månedens Buket: Nabila forkæler sine naboer med hjemmelavet mad og masser af omsorg

Byliv

Dagens låge: FrederiksbergLIV's julekalender

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Annonce