Annonce
Klumme

På Frederiksberg sørger vores cityassistenter for både turister og snacklystne hunde

Therese Waltersdorff er 50 år og bor på Frederiksberg med sin mand, Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 20 og 15 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

- Jo, jeg kender godt Frederiksberg – der plejer jeg at parkere bilen, når jeg besøger min søn på Nørrebro – det er jo meget billigere, lød svaret, da jeg spurgte en kursist fra det jyske, om hans kendskab til Frederiksberg.

Jeg trak lidt på smilebåndet, for han var nok ikke vidende om, at vi på Frederiksberg er udfordrede nok med at kunne skaffe p-pladser til vores egne beboere og besøgende.

Før jeg fik hund, havde jeg aldrig talt med nogen af de frederiksbergske p-vagter. Men det viste sig, at nogle af dem har godbidder med til hundene, og eftersom deres jakker er refleksfarvede (ligesom renovationsarbejderne, der i øvrigt også ofte har hundegodbidder på sig), så tog det ikke vores hund lang tid at lure, at refleksklædte kan være en kilde til en lille snack på turen.

Annonce

Det har ført til mange hyggelige snakke og været en god anledning til at få spurgt til praktiske ting, som jeg har været usikker på.

Det viser sig for eksempel, at en p-vagt på Frederiksberg hedder en cityassistent. Navnet referer til, at de, udover at sikre deres primære formål, nemlig trafiksikkerhed og fremkommelighed, også er kommunens forlængede arm, når det kommer til at holde øje med vedligeholdelsesbehov.

I modsætning til mine oplevelser andre steder, får man bestemt ikke indtryk af, at de frederiksbergske cityassistenter er på provision, men snarere at de oprigtigt ønsker, at vi alle overholder parkeringsreglerne.

Therese Waltersdorff, www.waltersdorff.nu

Det kan være bænke, der trænger til at blive repareret, afmærkning, der mangler, eller klistermærker, der er placeret et uhensigtsmæssigt sted. Ret smart, når de alligevel har deres gang på de frederiksbergske gader.

En anden opgave er at være behjælpelige med vejvisning for turister, og i den forbindelse er navnet ret godt tænkt.

I modsætning til mine oplevelser andre steder, får man bestemt ikke indtryk af, at de frederiksbergske cityassistenter er på provision, men snarere at de oprigtigt ønsker, at vi alle overholder parkeringsreglerne.

Lige præcis parkeringsplads-problematikken er et stigende problem i tætbefolkede byer som vores, og det er dejligt, at der bliver investeret i parkeringskældere, man frit kan parkere i med en beboerlicens. For nogens vedkommende kan man sågar spare lejen af en varm, tør garage til bilen, der ikke bliver luftet så ofte. Er nu ikke sikker på, at det var hensigten?

I USA har jeg set en løsning, man måske kunne adoptere til Frederiksberg: der er kun parkeringsforbud foran ejendommene i det tidsrum, hvor der bliver hentet renonovation – måske det ville være en gangbar løsning på fremtidens Frederiksberg?

www.waltersdorff.nu

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce