Annonce
Trafik

Opråb: Demonstration mod halvering af busbetjeningen

Der er planlagt demonstration mod halveringen af betjeningen for buslinjerne 71 og 74. Foto: Bo Børresen

På mandag 14. juni klokken 15.30 vil der blive afholdt demonstration mod reduceringen af busbetjeningen på Frederiksberg. Demonstrationen finder sted foran Frederiksberg Rådhus.

Det oplyser en af hovedkræfterne bag demonstrationen, Sven Ottesen, der er formand for 'Stjerneklubben' i FFB Stjernen.

I forbindelse med budgetlægningen for 2021 besluttede en samlet kommunalbestyrelse - med undtagelse af Socialdemokratiet - at reducere betjeningen på Frederiksbergbusserne.

Annonce

Det betyder, at linje 71, som kører fra Frederiksberg Rådhus og har stoppesteder ved blandt andet Det Ny Teater og Forum, fremover kun kører én gang i timen i stedet for to. Det samme gælder linje 74, som kører fra Frederiksberg Rådhus og stopper ved blandt andet Frederiksberg Hospital.

Ruteføringerne på de to linjer er uændrede, så der er ingen steder, der mister betjening, oplyser Movia, og slår samtidig fast, at den tredje Frederiksberg-buslinje, linje 72, fortsætter uændret.

Alle tre buslinjer kører fortsat i tidsrummet klokken 9-19 på hverdage og klokken 10-16 på lørdage, søndage og helligdage. Ændringerne træder i kraft fra søndag 27. juni.

Vil vise utilfredshed

Det sker dog ikke uden protester, understreger Sven Ottesen:

- Der tages ikke stilling til, om det vil ødelægge de ældres livskvalitet. Heller ikke at der på Frederiksberg Hospital ikke er noget sted, hvor man kan sidde i op til en time og vente på linje 74, udtaler han og fortsætter:

- Der er mange, som så ikke kan komme rundt i kommunen. Mange tør ikke køre med almindelig bus, fordi de er bange for at blive væltet rundt i bussen.

Sven Ottesen opfordrer alle til at møde op til demonstrationen og være med til at vise deres utilfredshed.

- Måske er det din bus næste gang, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kvinde får konfiskeret bil, selvom det var hendes kæreste, der kørte vanvidskørsel i den  

Annonce