Annonce
Byliv

Nyt Frederiksberg-kort viser vej til virksomheder med fokus på bæredygtighed

Amanda Hoffmann Johansen, partner i GoGreen Danmark, og indehaver af skønhedshuset Beauty Avenue, Stella Nisreen Kanaan, samarbejder om at gøre forbrugerne mere opmærksomme på at handle mere bæredygtigt. Foto: Julie Stougaard
Erhvervsnetværket GoGreen Danmark har netop udgivet et Frederiksberg-kort, som er fyldt med inspiration og gode fif til, hvordan man kan leve en mere bæredygtig hverdag og gå på opdagelse i det grønne Frederiksberg.

Måske tænker du over at købe økologi, når du står i supermarkedet. Men tænker du også over, hvilket fokus virksomheden har på miljø, dyrevelfærd og menneskerettigheder de steder, hvor du køber din kaffe, dit tøj eller dér, hvor du får dine skønhedsbehandlinger?

Det vil erhvervsnetværket GoGreen Danmark gerne have forbrugerne til at tænke meget mere over. Derfor har de i ti år sat spot på ansvarlige virksomheder og udgiver et særligt jubilæumskort til Frederiksberg. Kortet viser byens borgere og turister vejen til de virksomheder og områder i byen, hvor man har et stort fokus på miljømæssig og social ansvarlighed. Kortet er gratis og findes flere steder i byen, blandt andet i Frederiksberg Centret og hos Frederiksberg Borgerservice.

Køb med omtanke

- Vi vil gerne hjælpe med at gøre det nemmere at handle mere bæredygtigt, og derfor har vi lavet det her kort, som både findes i fysisk form og som en app. De steder, der er nævnt på kortet, kan man være sikker på, at der er fokus på enten menneskerettigheder, klima, miljø eller dyrevelfærd. For at kunne komme med på kortet kræver det, at minimum 70 procent af virksomhedens kerneydelse er funderet i et bæredygtigt fokus. Så er det en café, skal minimum 70 procent af råvarerne være økologiske eller biodynamiske. Og er det en tøjforretning, skal minimum 70 procent af tøjet eksempelvis være certificeret eller genbrug, forklarer Amanda Hofmann Johansen, som er partner i GoGreen Danmark.


De steder, der er nævnt på kortet, kan man være sikker på, at der er fokus på enten menneskerettigheder, klima, miljø eller dyrevelfærd.

Amanda Hofmann Johansen, partner i GoGreen


I alt 39 virksomheder på Frederiksberg er med på kortet, og en af dem er skønhedshuset Beauty Avenue på Forhåbningsholms Allé. De har været med i de ti år, GoGreen Danmark har eksisteret. Indehaver Stella Nisreen Kanaan har specialiseret sig i økologisk og naturlig skønhed, og hun mener, det er vigtigt, at skabe noget gennemsigtighed omkring forbrug.

Annonce

Hjælp til bevidste valg

- Som forbruger kan det være meget svært at finde rundt i, hvilke virksomheder, man skal handle hos, hvis man vil handle bæredygtigt. Det skyldes blandt andet, at 'green washing' er meget almindeligt, altså at virksomheder får det til at se ud som om, deres produkter er mere bæredygtige, end de er. Derfor er det fantastisk med et netværk som GoGreen, der giver nogle valgmuligheder, så folk ikke selv skal bruge tid på research, siger hun.

I alt 39 virksomheder på Frederiksberg er med på kortet, og alle har fokus på enten miljø, klima, menneskerettigheder eller dyrevelfærd.  Foto: Julie Stougaard

GoGreen Danmarks hjemmeside kan du vælge Frederiksberg og se oversigten over de forretninger, der er med på kortet. Kortet findes også som en app, 'GoGreen Guide',

som kan hentes i AppStore og Google Play.

Om GoGreen Danmark

GoGreen Danmark har siden 2011 arbejdet for at hjælpe danskerne til at træffe mere bæredygtige valg i deres hverdag.
Jubilæumskortet udgives med støtte fra Frederiksberg Kommune, der i 10 år har været en del af netværket.

Virksomheden drives i dag af de to partnere Pia Rathsach og Amanda Hofmann.

GoGreen Danmark er både at finde på facebook og Instagram.

Annonce
Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Frederiksberg

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lukningstruet: Legendarisk klub i vanskeligheder

Byliv

Ny langøret beboer: Hare har slået sig ned i Lindevangsparken

Debat

Det er ikke kun bilister, der kører vanvittigt

Byliv

Haps haps: Rullende pizzeria er rykket ind på fornem adresse

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byliv

Isnende lækkerier: Fem issteder på Frederiksberg, som du bør lægge vejen forbi

Byliv

Sådan bruger vi Frederiksberg om sommeren

Byliv

Ny fisk i farvandet: Nu kan du få lækker seafood på Smallegade

Klumme

Fra postnummer til identitet

Kultur

Charlottes drøm om udeservering på Bartof Station er knust: - Det betyder, at vi vil være nødt til at lukke

Klumme

I Frederik VIs kølvand – bådfarten i Frederiksberg Have

Annonce