Annonce
Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Kasper Würtz kan ånde lettet op, efter Procesbevillingsnævnet har afvist F&H's ønske om at køre deres retssag mod Kasper Würtz i Højesteret. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Procesbevillingsnævnet har afgjort, at retssag mellem Kasper Würtz og Christian Bitz ikke skal gå i Højesteret.

Retssagen mellem Kasper Würtz og Christian Bitz og grossistvirksomheden F&H er afsluttet med førstnævnte som vinder.

Det ligger fast, efter Procesbevillingsnævnet torsdag formiddag har afvist F&H's anmodning om at køre sagen i Højesteret.

Det bekræfter Kasper Würtz' advokat Johan Løje over for Horsens Folkeblad.

Annonce

- Procesbevillingsnævnet har i dag besluttet, at sagen ikke skal gå i Højesteret. Der er ikke givet nogen begrundelse, ud over at nævnet vurderer, at sagen ikke er principiel, siger Johan Løje, der glæder sig over afgørelsen.

- Det er helt fantastisk. Det her har været et forsøg fra modpartens side på at trække sagen ud, men nu kan vi konstatere, at der sidder en højesteretsdommer med skarpe øjne for enden af bordet i Procesbevillingsnævnet, der vurderer, at den afgørelse, Landsretten kom frem til, er rigtig, siger Johan Løje.

En vis bekymring

Sagen tog sit udgangspunkt i 2016 og handler om, at Christian Bitz og F&H har brudt Hatting-keramikeren Kasper Würtz ophavsret ved at kopiere fire af den lokale keramikers produkter. Kopispørgsmålet er afgjort til Kasper Würtz fordel i først Sø- og Handelsretten og efterfølgende i Landsretten.

Christian Bitz og F&H har derefter forsøgt at få sagen i Højesteret, som kræver en godkendelse fra Procesbevillingsnævnet. Her vil baggrunden typisk være, at sagen har en principiel karakter.

Sagen kort

  • I januar 2016 lancerede Christian Bitz og F&H en stentøjkollektion under navnet "Bitz".
  • Hatting-keramikeren Kasper Würtz vurderede, at Bitz-kollektionen rummede kopier af hans produkter, og han trak derfor Christian Bitz og F&H i retten.
  • I marts 2020 afgjorde Sø- og Handelsesretten, at Christian Bitz og F&H havde krænket Kasper Würtz' ophavsret. Den tabende part ankede herefter sagen til Landsretten.
  • I maj 2021 stadfæstede Landsretten, at der var sket brud på ophavsretten. Retten påbød samtidig Christian Bitz og F&H at trække de pågældende produkter tilbage fra markedet, destruere deres lagre og offentliggøre dommen i et landsdækkende livsstilsmagasin.
  • På foranledning fra Christian Bitz og F&H har Procesbevillingsnævnet vurderet, om sagen skulle gå i Højestret. Det har nævnet afvist.

Det mener Procesbevillingsnævnet altså ikke er tilfældet, og det er Johan Løje helt enig i, omend han har været nervøs op til afgørelsen.

- Procesbevillingsnævnets veje er uransagelige, så selvfølgelig har jeg haft en vis bekymring. Jeg vil mene, vi har argumenteret hårdt for, at sagen ikke er principiel. Der er dog det forhold, at sagens skønsperson undervejs har liket et af mine opslag (på facebook, red.), og derfor kunne jeg ikke afvise, at nævnet kunne ønske at få det forhold belyst fra en anden vinkel. Men det har det altså ikke, siger Johan Løje.

Annonce

Nu gælder det erstatningskravet

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Kasper Würtz, men ifølge Johan Løje var det en begejstret Hatting-keramiker, som han tidligere på formiddagen kunne overlevere beskeden til.

- Kasper er meget lettet. Han tilkendegiver, at den her afgørelse næsten er vigtigere for ham, end da han fik selve dommen. Det er vigtigt for ham, at han nu slipper for, at denne sag skal tage to år mere, siger Johan Løje.


Procesbevillingsnævnets veje er uransagelige, så selvfølgelig har jeg haft en vis bekymring.

Johan Løje, advokat for Kasper Würtz

Med afgørelsen i Procesbevillingsnævnet kan Kasper Würtz nu begynde at fokusere på erstatningskravet.

- Nu skal vi til at have gjort vores krav op. Vi forventer en erstatning på et tocifret millionbeløb, siger Johan Løje, der ikke kender tidshorisonten.

- Vi skal først have nogen tal (omsætningstal, red.), men indtil videre har F&H ikke ønsket at give os dem. Det får vi nok en del diskussioner om, siger han.

Striden mellem Kasper Würtz og Christian Bitz og F&H er langt fra slut. I marts i år sendte Kasper Würtz en ny stævning mod modparten omhandlende 48 produkter.

Denne sag er parterne ved at forberede.

Folkebladet har været i kontakt med F&H, som ikke ønsker at kommentere afgørelsen. Virksomheden henviser i stedet til en officiel udtalelse, den har givet til nyhedsbureauet Ritzau:

"F&H respekterer Procesbevillingsnævnets afgørelse, men er selvfølgelig ærgerlige over, at Højesteret ikke får mulighed for at tage stilling til de mange principielle spørgsmål, som vi mener landsretsdommen rejser."


Annonce
Ups

Forældre skulle aflevere børn i skole: Da de kom frem, ventede politiet

Erhverv For abonnenter

Øremærket barsel fungerer bedst i storbyerne: Over 200.000 beskæftigede risikerer at sende børn endnu tidligere i institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

13 etagers-bygning skal opføres midt på Frederiksberg: Men første spadestik lader vente på sig

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Annonce