Annonce
DEBAT

Nej tak til kokain - vi skal ikke have Gentofte-lignende forhold på Frederiksberg

- Vi skal ikke have Gentofte-lignende forhold på Frederiksberg. Lad os derfor spørge vores unge, om vi har et problem, som vi burde være mere opmærksom på, skriver David Munis Zepernick (R) blandt andet i dette debatindlæg. Pr-foto

Debat: 'De er unge i landets rigeste kommune, og det handler om at vise, at man er en fandens karl: Her tager drengene flere stoffer end i resten af landet'. Det var overskriften på en artikel i Berlingske 30. april. Den kommune, som der refereres til, var heldigvis den konservativt ledede, Gentofte Kommune, ikke Frederiksberg!

Der er både forskelle og ligheder mellem beboersammensætningen i vores to kommuner. Spørgsmålet er, om vi ligesom Gentofte har et usynligt problem med coke-misbrug på Frederiksberg?

Spørger man Frederiksberg Kommunes Rådgivningscenter (FKRC) og SSP til deres erfaring med unge på Frederiksberg, så er konklusionen, at de tendenser, som findes i Nordsjælland, ikke er at finde på Frederiksberg. Det håber vi alle, er rigtigt. Men kokainmisbrug blandt privilegerede unge kan i langt højere grad end hash- og alkoholmisbrug flyve under radaren.

Annonce


Vi skal ikke have Gentofte-lignende forhold på Frederiksberg. Lad os derfor spørge vores unge, om vi har et problem, som vi burde være mere opmærksom på!

David Munis Zepernick


Systemet er nemlig i langt højere grad lagt an på at fange eksempelvis en 15-årig, meget social udsat ung, der i en tidlig alder har debuteret med flere forskellige rusmidler eller en gymnasieelev, der ryger hash, drikker eller tager kokain, og hvor stofferne bremser for den almindelige ungdomsudvikling i forhold til uddannelse, familie og sociale relationer.

Kokain er derimod et fest-drug og del af en festkultur, hvor for eksempel skole, forældre og myndigheder ikke nødvendigvis fanger misbruget i opløbet, og hvor misbrugskulturen først kommer for en dag i forbindelse med konkrete ulykker, indlæggelser, voldtægtsrelaterede sager og lignende.

Som forælder til teenagebørn er jeg selvfølgelig overbevist om, at netop mit barn holder sig for god til den slag. Det er nok holdningen hos de fleste, og det er måske en del af problemet.

Det kan nemlig være svært for vores unge at stå imod en kultur, og konsekvenserne kan være alvorlig. Vi skal ikke have Gentofte-lignende forhold på Frederiksberg. Lad os derfor spørge vores unge, om vi har et problem, som vi burde være mere opmærksom på!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kvinde får konfiskeret bil, selvom det var hendes kæreste, der kørte vanvidskørsel i den  

Annonce