Annonce
Byliv

Natklub i knæ: Virksomheder aflyser julefrokoster på stribe

Robin Ungermann er ejer af Haven på Frederiksberg. Han er indtil videre gået glip af omkring 170.000 kroner, da virksomheder aflyser julefrokostbookingerne på grund af frygten for coronasmitte. Foto: Julie Stougaard
Efter at have været lukket i halvandet år havde ejer af natklubben Haven på Allégade, Robin Ungermann, set frem til dette års julefrokoster. Men frygten for coronasmitte får virksomhederne til at aflyse deres bookinger, og det får store økonomiske konsekvenser for den frederiksbergske natklub.

Det har ikke været nogen nem tid for natklubveteranen Robin Ungermann, som sammen med Lone Rasmussen åbnede natklubben Haven i det gamle Grock i oktober 2019.

I foråret 2020 ramte corona Danmark, og Haven måtte som alle andre natklubber holde lukket i halvandet år. Hjælpepakken dækkede omkostningerne for sidste år, men så var der også brug for at begynde at tjene penge igen, fortæller Robin Ungermann.

- Jeg har ikke haft nogen særlig indtjening siden, så jeg havde virkelig set frem til den her saltvandsindsprøjtning. Julefrokostsæsonen plejer jo at være dér, hvor vi tjener vores penge.

Annonce

Frygten for corona

Men i løbet af den seneste uge har en stribe virksomheder aflyst deres julefrokoster i Haven til en værdi af 170.000 kroner. Og Robin Ungermann hører fra andre i branchen, at flere står med tilsvarende udfordringer.

Jeg havde virkelig set frem til den her saltvandsindsprøjtning. Julefrokostsæsonen plejer jo at være dér, hvor vi tjener vores penge.

Robin Ungermann, ejer af Haven

- Virksomhederne har taget en beslutning om at aflyse deres julefrokoster på trods af, at der er indført coronapas. Det er risikoen for smitte, der holder dem væk, og det viser desværre bare, at coronapasset ikke er nok som mental tryghed, siger Robin Ungermann og tilføjer:

- Det er et problem, for vi har jo de samme udgifter, som vi hele tiden har haft med mandskab til at køre et ordentligt serviceniveau foruden husleje, DJ og dørmand. Virksomhederne plejer at udgøre 90 procent af mit normale salg.

Annonce

Mindre fest på Frederiksberg

Samtidig er antallet af gæster foruden julefrokostgæsterne også dalet betydeligt.

- Denne weekend var der måske samlet set 20 gæster udover julefrokostgæsterne, hvor vi er vant til at have fuldt hus. Det var simpelthen så underligt, siger Robin Ungermann, der gerne vil opfordre til, at man kommer ned forbi og støtter op om det lokale erhvervsliv.

- For det er også nogle hårde måneder, der kommer på den anden side af nytår, siger natklubejeren.

Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Erhverv For abonnenter

Øremærket barsel fungerer bedst i storbyerne: Over 200.000 beskæftigede risikerer at sende børn endnu tidligere i institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Annonce