Annonce
Klumme

NaboMøbler skaber rammerne for uforpligtende samtaler

Therese Waltersdorff er 50 år og bor på Frederiksberg med sin mand, Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 20 og 15 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Nogen samler på vin. Andre samler på frimærker. Jeg samler på relationer. Det har jeg egentlig altid gjort – det var sådan, jeg tankede op i min opvækst.

Når man bor alene med en alkoholisk mor, er det en ret smart strategi at udvikle en naturlig interesse for at tale med andre mennesker. På den måde fik jeg adspredelse, energi og inspiration. Men mest af alt følte jeg mig mødt og set.

Med interessen for at tale med andre mennesker førte også en evne til at kunne starte en samtale – og holde den kørende. Samt at skabe og vedligeholde relationer. Noget som skulle vise sig at blive min levevej.

Annonce

Nu, mange år efter, hedder det "at netværke", og i virkeligheden handler det bare om at interessere sig for andre mennesker, og at tale med dem. Når jeg underviser i at netværke eller faciliterer netværk, plejer mit hovedbudskab at være "du ved ikke, hvad du ikke ved" – altså hvis du møder andre med et åbent sind, kan du risikere at lære noget nyt eller få et nyt perspektiv.

Projektet 'NaboMøbler' synes jeg er et godt eksempel på, hvordan vi frederiksbergere kan "nudges" til at opholde os mere i det offentlig rum.

Therese Waltersdorff

Når det kommer til mit lokalmiljø, taler jeg primært med andre for at føle en større tilknytning til min by. For storbyens anonymitet virker ikke så tillokkende på mig, som da jeg var yngre. Nu kan jeg godt lide det nære – og det er for mig blandt andet at løbe ind i mennesker, jeg kender på gaden og få en lille sludder.

Projektet 'NaboMøbler' synes jeg er et godt eksempel på, hvordan vi frederiksbergere kan "nudges" til at opholde os mere i det offentlig rum – og derved forlænge det tilfældige møde, der i yderste konsekvens skaber større kendskab til hinanden, og derved øger trivslen.

Jeg tænker, at det netop er det, Frederiksbergfonden (med deres filantropiske formål) har tænkt, da de støttede dette fine projekt som i al sin enkelhed går ud på at stille nogle flytbare møbler i det offentlige rum (blandt andet ved Solbjerg Plads, Riddersalen og Landbohøjskolen). Eftersom møblerne kan rykkes rundt, så de kan placeres efter det aktuelle behov – om det er to eller otte, der skal tale sammen, giver det mere fleksibilitet end den ellers så flotte Frederiksbergbænk.

Hvis vi ser på intimitetsniveauer, så er det meget mere "ufarligt" at slå sig ned et offentligt sted med en bekendt, end at skulle foreslå at gå ind på for eksempel en café sammen – for ikke at tale om at invitere hjem i privaten. Ifølge KL føler 380.000 danskere sig svært ensomme. Her kan 'Frederiksstolen' som designet hedder, skabe rammerne for det uforpligtende møde, som er så vigtig for at vi mennesker trives og holder ensomheden fra døren.

Hvad hvis det ikke var så sårbart, at vise omverdenen, at man gerne ville tale med andre? Ligesom jeg har set det i en kantine, hvor der var et "netværksbord", som man kunne sætte sig ved, hvis man gerne ville i snak med andre. Eller som det fungerer, når man samles til langbordsmiddage, hvor det ligefrem er uhøfligt ikke at tale med naboen, når man sender fadet rundt.

Lad os få flere uforpligtende samtaler på fremtidens Frederiksberg – måske på Frederiksstolen ...?

Annonce
Ups

Forældre skulle aflevere børn i skole: Da de kom frem, ventede politiet

Frederiksberg For abonnenter

Frederiksberg C: H.C. Ørsteds Vej 52 solgt for 7.495.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Træ væltet ned over bil på Frederiksberg

Debat

Er farveskiftet i kommunalbestyrelsen ensbetydende med skattestigninger?

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Byliv

Månedens Buket: - Jannik er verdens bedste voksen

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Byudvikling For abonnenter

13 etagers-bygning skal opføres midt på Frederiksberg: Men første spadestik lader vente på sig

Byliv

Frederiksberg sætter dansk rekord: køber suverænt mest champagne

Frederiksberg For abonnenter

Frederiksberg: Langelands Plads 4 solgt for 8.100.000 kroner

Miljø

En af få: Frederiksberg er ikke med i landsdækkende konkurrence om at fremme mere vild natur

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Frederiksberg Hospital under overfladen: Kom med i dybet under hospitalet

Klumme

Bøghs historiske hjørne: Genbrug af stjernearkitektens flotte træbarakker

S-tog står stille

Få forklaringen her: Derfor holder en lang række S-tog stille i weekenden

Annonce