Annonce
Byliv

Når Frederiksberg Bladet kan, så kan jeg vel også: Mød Miss Bodil

Transformationen til Miss Bodil er tilsyneladende så vellykket, at journalisten momentvis synes at nyde sit nye alter ego. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Mindre end fire måneder før sin 90-års fødselsdag har Frederiksberg Bladet skiftet både navn og udseende. Så må journalisten også kunne skifte udseende og identitet - bare et par timer eller tre. Ansvaret for transformationen fra journalist til drag blev lagt i hænderne på en af landets ypperste, Frederiksbergs egen Michael Engel aka. Miss OTB.

- Du får lige de her underbukser på. Der er puder i siderne. Det giver dig lidt mere hofte. Nå, jeg tror altså lige, at jeg skal have strammet dit korset lidt mere. Prøv lige at sug lige maven helt ind ...

Hov, stop lige et øjeblik. Hvordan kom det så vidt, at en journalist i sin bedste midalder står mere eller mindre afklædt midt på et stuegulv på Langelandsvej, tæt dækket op af en to meter høj mand med hanekam, der hiver og flår i nogle snore. Snorene sidder i føromtalte korset, og for hver gang den hærdebrede fyr hiver i snorene, tappes den forsvarsløse journalist for endnu en mundfuld luft.

Det tog Michael Engel to timer og 25 minutter at lægge makeuppen. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Dette er historien om, hvordan jeg, journalisten Bo Børresen, en sen eftermiddag i marts blev til dragen Miss Bodil.

En makeup der sparker rouge

Indrømmet, mit kendskab til den danske dragverden er ikke enormt. Dog stort nok til at vide, at en af de helt store kanoner i branchen hedder Miss OTB (One Tall Bitch).

Da det gik op for mig, at Miss OTB, eller Michael Engel som han kalder sig i det daglige, bor på Frederiksberg, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville forsøge at overtale ham til at medvirke i en artikel i Frederiksberg Bladet. Læserne skulle da vide, at Frederiksberg huser en pioner og et forbillede i det danske dragmiljø.

Michael Engel aka. Miss OTB har været en del af det danske dragmiljø siden 1997 og betegnes som en pioner og et forbillede for mange. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Den oplagte idé var selvfølgelig at følge Michael i sin forvandling fra Michael Engel til Miss OTB. Se hvordan han på mesterlig vis lægger en makeup, der sparker rouge. Sætte fokus på hvor kæmpestort et arbejde, der ligger bag både makeuppen, idéudviklingen og kostumet.

Interessant. Og så på den anden side: Det er set før. Men siden han er så dygtig, så evner Michael måske også at forvandle en mere introvert mand, for hvem dragverdenen er fuldstændig ubetrådt land. Den mand kunne for eksempel være en journalist fra det lokale nyhedsmedie ...

Annonce

Hvilken type drag?

Frederiksberg Bladet har heddet Frederiksberg Bladet, siden avisen blev stiftet i 1931. Mindre end fire måneder før sin 90-års fødselsdag har den skiftet både navn og udseende. Så må journalisten også kunne skifte udseende og identitet - bare et par timer eller tre.

Jeg præsenterede min idé for Michael. Efter en kort betænkningstid svarede han ja.

- Men jeg gør ikke noget halvt, så jeg håber, du er med på at gå hele vejen, pointerede han.

- Selvfølgelig. Jeg er heller ikke til halve løsninger, replicerede jeg uden at være forberedt på Michaels næste spørgsmål:

- Hvilken type drag vil du være?

- Æhhh, findes der flere slags? Skal det ikke bare være en med det helt store skrud? spurgte jeg usikkert.

- Glimrende. Det lyder som om, du skal være dragqueen. Men jeg må lige finde ud af, hvilken type du er. Jeg har jo aldrig mødt dig. Du må komme forbi til kostumeprøve. Hvilken størrelse sko bruger du?

- Øh, 42-43, svarede jeg, mens det gik op for mig, at der naturligvis også ventede mig min første tur i et par højhælede. Sikkert sådan nogle høje banditter med otte-ti centimeter hæl.

Der tog jeg fejl. Det skulle vise sig, at de var langt højere ...

Annonce

Pridens hovedattraktion

Efter veloverstået kostumeprøve er jeg klar til den store dag. Journalisten Bo skal forvandles til dragen Miss Bodil. Usikker på hvad der ventede mig, men omvendt ikke et sekund i tvivl om, at jeg var i de bedste hænder.

Miss Bodil og Michael Engel på Langelandsvej, hvor Michael har boet siden 2012. - Jeg elsker Frederiksberg, fastslår aarhusianeren. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Michael Engel aka. Miss OTB er vidtberømt i det danske dragmiljø for at være en af de absolut bedste, når det kommer til at lægge makeup og udvikle kostumer - og i øvrigt føre idéerne ud i livet. Til den årlige Pride på Frederiksberg og i København er Miss OTB en af hovedattraktionerne. Hvad har hun fundet på i år? Kan det blive vildere, end det var sidste år og året forinden?

- Det kan det altid, men jeg har også flere gange brugt 10-40.000 kroner på ét kostume, fortæller Michael og tilføjer:

- Det er ikke altid lige komfortabelt at have på. Det er det faktisk sjældent, fastslår han og giver en syv kilo tung paryk og stiletter, der er et par numre for små, som eksempler.

Annonce

Lag-på-lag makeup

Foran mig på det sorte spisebord ligger øjenskygger, mascara, pudder og pensler i en mængde, jeg ikke troede mulig i et privat hjem. Arsenalet er på én gang imponerende og en smule skræmmende.


Det er en ganske almindelig limstift, som du køber i en boghandel. Den skal vi bruge til at lægge dine bryn helt ned, så de ikke kommer i vejen for makeuppen.

Michael Engel


- Jeg håber, du er god til at sidde stille, for det her kommer altså til at tage i hvert fald et par timer, advarer Michael og griber ud efter noget, som jeg ikke havde forestillet mig var en del af udstyret: En limstift.

- Ja, det er en ganske almindelig limstift, som du køber i en boghandel. Den skal vi bruge til at lægge dine bryn helt ned, så de ikke kommer i vejen for makeuppen, forklarer Michael og smører løs.

Det er ikke svært at leve sig ind i rollen, når udklædningen er så gennemført. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Så er stilen lagt. I løbet af de næste to timer og 25 minutter erfarer jeg, hvor mange lag øjenskygge, foundation og pudder et ansigt egentlig kan rumme. Bedst som jeg tror, at nu er vi i mål, så har Michael lige et trick mere i ærmet til, hvordan den perfekte makeup bliver endnu mere perfekt. Som for eksempel da han trækker en lille æske med noget turkis pulver frem.

- Det er sådan set beregnet til vægmaling. Hvis man blander det med vand, kan man male med det. Men det har en superfed effekt som øjenskygge, oplyser Michael, mens han påfører mine hårdt prøvede øjenlåg endnu et lag farve.

Annonce

Du ser skidegodt ud

Efter knap to en halv time i sminken er makeuppen klar. Nu gælder det tøjet. Og så er vi tilbage ved underbukserne med indbyggede hofter og korsettet med de nivende snore. De bliver suppleret med kunstige bryster, bh og strømpebukser, inden jeg hopper i den glinsende pailletkjole. Den medfølgende hovedbeklædning er høj, flot og virkelig ikke særlig behagelig at have på.

Det er dog intet imod de matchende højhælede støvler. 21 centimeter hæl. Av av. Men nu er Miss Bodil klar til at posere på gaden foran fotografen og de måbende naboer.

Poseringen går bedre end forventet. Det er ikke svært at leve sig ind i rollen, når udklædningen er så gennemført. Til gengæld er de tårnhøje støvler en udfordring af de store. Min gang er meget langt fra at være elegant, men de forbipasserende kan alligevel li', hvad de ser.

Der er mange anerkendende blikke og smil. Det kulminerer, da en bil med et venindepar kører op på siden af mig, ruller vinduet ned og beder om lov til at tage et billede.

- Du ser skidegodt ud, fastslår veninderne, inden de triller videre.

Inde på fortovet er Michael ét stort smil. Det er ikke bare lykkedes ham at sminke pressens udsendte til ukendelighed. Forklædningen er tilsyneladende så vellykket, at journalisten momentvis synes at nyde sit nye alter ego.

Mission Miss Bodil er ikke bare fuldført. Den er veludført.

På FrederiksbergLIV's Facebook-side kan du se en video, der viser, hvordan det gik til, da journalisten Bo blev forvandlet til dragen Miss Bodil.

Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Foto: Michael Engel
Foto: Michael Engel
Foto: Michael Engel
Foto: Michael Engel
Foto: Michael Engel
Sådan ser en prof ud. Miss OTB i et seksarmet indisk kostume til priden. Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi mangler en Christine Swanes Vej

Klumme

N.J. Fjord: Andelsbevægelsens store helt

Annonce