Annonce
Debat

Mellemformerne adresserer på ingen måde de udfordringer, børn med udviklingsforstyrrelser har - tværtimod.

Autismeforeningen skriver i debatindlægget, at de gentagne gange, uden held, har forsøgt at få svar på, om partierne bag beslutningen om mellemformerne har været vidende om, at rapporten, som beslutningen bygger på, ikke er baseret på et indgående kendskab til de berørte børn. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Debat: 30. august besluttede Frederiksbergs kommunalbestyrelse, med undtagelse af Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet, at såkaldte mellemformer skal indføres som erstatning for et stort antal pladser på Skolen ved Nordens Plads, som har rigtig mange elever med diagnoser/handicap, herunder autisme og ADHD og tilsvarende funktionsnedsættelser.

Beslutningen blev truffet på baggrund af en analyse, med dertil hørende anbefalinger, udført af Kommunernes Landsforenings analyseenhed, KLK/komponent.

For Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg var det meget overraskende at læse rapportens vurderinger og anbefalinger

Annonce

Fra vores synspunkt adresserer mellemformer, som de er beskrevet, på ingen måde de udfordringer, børn med udviklingsforstyrrelser har - endda tværtimod. I sit svar på vores henvendelse kan direktør Jonathan Schloss fra KLK/komponent da også oplyse, at rapporten ikke er baseret på "ekspertise i specifikke diagnoser, herunder autisme." Rapporten er derimod "en analyse af udgiftsniveauet og styring- og rammebetingelser på specialundervisningsområdet".

Vi har nu gentagne gange, uden held, forsøgt at få svar på, om partierne bag beslutningen har været vidende om, at rapporten ikke er baseret på et indgående kendskab til de berørte børn?

Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg

Vi har nu gentagne gange, uden held, forsøgt at få svar på, om partierne bag beslutningen har været vidende om, at rapporten ikke er baseret på et indgående kendskab til de berørte børn?

Og vi er særligt interesserede i at få beskrevet, hvordan kommunen mener, at den med denne beslutning overholder blandt andet folkeskolelovens bekendtgørelse om specialundervisning, samt loven om forskelsbehandling på grund af handicap, hvor der står:

§ 5: 'Ingen må udsætte en anden person for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af dennes handicap.'

Stk. 2: 'Der foreligger direkte forskelsbehandling, når en person på grund af dennes handicap behandles ringere, end en anden person bliver, er blevet eller ville blive behandlet i en tilsvarende situation.'

Vi håber med dette indlæg endelig at få et svar fra borgmester Simon Aggesen (K) og formanden for uddannelsesudvalget, Michael Vindfeldt (S), da vi trods gentagne forespørgsler om dokumentation for rapportens anbefalinger hos KL endnu ikke har kunne få indsigt heri.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Kendt på Frederiksberg

Henrik Prip: Der er en særlig ø-stemning på Frederiksberg

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce