Annonce
Trafik

Margit savner bus fra Peter Bangs Vej til City: Her er kommunens forklaring

Frederiksberg Kommune oplyser, at Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune valgte at indsætte linje 31 som kompensation, da der efter Cityringens åbning ikke længere var direkte busforbindelse mellem Peter Bangs Vej og City. Foto: Bo Børresen

Margit Michelsen har skrevet til FrederiksbergLIV, da hun oplever, at der mangler en buslinje, der kører på Peter Bangs Vej og direkte ind til centrum.

- Kan vi få en buslinje (1, 14, 9 eller 9A - navnet er underordnet), som kører på Peter Bangs Vej og direkte ind til centrum og ikke tvinger ældre mennesker ud på en rejse via metroen på Frederiksberg Allé, så turen tager dobbelt så lang tid som for 40 år siden?, skriver hun til FrederiksbergLIV.

Vi har spurgt Frederiksberg Kommune om, hvorfor man ikke har set det som en nødvendighed at have en bus, der kører fra Peter Bangs Vej og direkte ind til København K. Og om det er noget, man har modtaget flere henvendelser omkring.

Annonce

Linje 31 kompenserer

Kommunen oplyser, at København og Frederiksberg Kommune besluttede at lade linje 9A dreje ved Madvigs Allé og styrke sammenhængen til metroen på Frederiksberg Allé Station i forbindelse med, at Cityringen åbnede tilbage i september 2019. Og at Frederiksberg Kommune generelt kun har oplevet positive modtagelser fra byens passagerer.

- Det er således korrekt, at der ikke længere er en direkte forbindelse fra Peter Bangs vej og ind til København K. Kommunerne besluttede imidlertid som kompensation at indsætte linje 31, der giver busdrift på hele strækningen fra Vanløse ad Finsensvej, Smallegade og Gammel Kongevej ind mod City – og ydermere linje 26 fra Frederiksberg Allé ad Madvigs Allé til at betjene den østlige del af Gammel Kongevej, lyder det fra Frederiksberg Kommune i et skriftligt svar.

De tilføjer, at ændringerne blandt andet skete på grundlag af, at beregninger viste, at mange passagerer på Gammel Kongevej og til Christianshavns Torv ville vælge metroen som et hurtigere alternativ.

- Linje 31 har desuden markant flere passagerer end linje 26, der har beskedne passagertal på Gammel Kongevej, skriver Frederiksberg Kommune.Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Overblik: Så er formandsposterne fordelt

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Byliv

Månedens Buket: Nabila forkæler sine naboer med hjemmelavet mad og masser af omsorg

Byliv

Dagens låge: FrederiksbergLIV's julekalender

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Annonce