Annonce
Kendt på Frederiksberg

Lykke Friis: Frederiksberg mangler et kunstmuseum, et friluftsbad og flere kollegier

Lykke Friis. Foto: Bo Børresen

Færdiggør sætningerne ...

Det, der optager mig mest lige nu, er ... hvem der vinder valget i Tyskland. Valget i vort største naboland får stor betydning – også for os.

Jeg kan absolut ikke ... klare national snæversyn og selvtilstrækkelighed.

Annonce

Hvis jeg blev borgmester, var det første, jeg ville vedtage ... en styrkelse af hjemmeplejen, oprettelse af flere kollegier og et friluftsbad. Og så mangler vi også et kunstmuseum.

Det bedste ved Frederiksberg er ... Frederiksberg Have. Bare spørg min hund, Winston. Og jeg er sikker på, at hund nummer to bliver lige så glad for haven. Meget snart får vi en bichon havanais mere. Den skal hedde Konrad efter Konrad Adenauer (Tysklands første forbundskansler og medstifter af det borgerlige parti, CDU, red.). Winston er selvfølgelig opkaldt efter Winston Churchill.

- Det er fint nok ikke at spise bøf, men det, der virkelig batter noget, er at spare på energiforbruget, pointerer Lykke Friis, der her er i selskab med hunden Winston, som er opkaldt efter Winston Churchill. Foto: Bo Børresen

Det menneske, jeg beundrer mest, er ... "vaccinekrigerne". Altså ægteparret fra Mainz (Ugur Sahin og Özlem Türeci, red.), der har opfundet BioNTech/Pfizer-vaccinen. De burde modtage det danske ridderkors.

Jeg bliver glad, når ... vi alle får vores åbne Europa igen med mulighed for at rejse frit.

Jeg bliver ked af det, når … jeg ser det lukkede restaurants- og kulturliv på Frederiksberg.

Hvis jeg skulle bagtale mig selv, ville jeg sige ... at hun er bidt af en gal fodbold. Jeg er kæmpe fan af Bayern München og af både det danske og det tyske herre- og kvindelandshold. Jeg holder dog med danskerne, når Danmark spiller mod Tyskland.

Lykke Friis

Født 27. oktober 1969 (51 år)

Har boet på Frederiksberg siden 1995

Gift med Peter

Direktør for Tænketanken Europa

Præsident for Kræftens Bekæmpelse

Medlem af Team Danmarks bestyrelse

Tidligere prorektor for Københavns Universitet 2006-09 og 2013-18

Tidligere medlem af Folketinget og EU-ordfører for Venstre  2011-13

Tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister for Venstre 2009-11

Ridder af Dannebrog

Mit bedste klimaråd er ... at energieffektivisere sin bolig. Man kan for eksempel sørge for at isolere sin bolig bedst muligt og installere en varmepumpe. Det er fint nok ikke at spise bøf, men det, der virkelig batter noget, er at spare på energiforbruget.

I mit køleskab har jeg altid ... dét som min mand har købt, da det er ham der står for husholdningen.

Det gode liv er ... når sygdom tager en stor bue uden om min familie.

Jeg trænger til ... at EM i fodbold afholdes på hjemmebane med masser af tilskuere. Det blive desværre nok ikke med fulde lægter. Hvor mange, der må lukkes ind til sommer, er ikke til at vide, og hvordan det afgøres, hvem der får lov at komme ind, ved jeg heller ikke. Jeg har billetter til alle Danmarks tre kampe, men nu må vi se, om jeg bliver en af de heldige.

Annonce