Annonce
Politik

K, V og SF i ny aftale: Tilføjer en række punkter og prioriteringer til 2022-budgettet

Brede smil hos Jan E. Jørgensen (V), Simon Aggesen (K) og Balder Mørk Andersen (SF) efter indgåelsen af tillægsaftalen til 2022-budgettet. Pr-foto
Det Konservative Folkeparti, Venstre og SF har netop indgået en aftale om Frederiksberg Kommunes budget for 2022. Aftalen er en tillægsaftale til den to-årige budgetaftale, som blev indgået i september 2020. Tillægsaftalen indeholder desuden en række nye prioriteringer.

- Vi fortsætter det flerårige fokus på minimumsnormeringer i daginstitutionerne, den ambitiøse opdatering af byens plejecentre. Desuden skal der bygges en ny idrætshal på Rolighedsvej, byens skoler skal renoveres, ligesom en ny kultur- og musikskole også snart ser dagens lys.

Sådan ridser borgmester Simon Aggesen (K) hovedpunkterne op i den aftale, som Det Konservative Folkeparti, Venstre og SF netop har indgået i tillæg til den to-årige budgetaftale, som blev indgået i september 2020.

For SF var det helt centralt at få styrket PPR og få variggjort de nødvendige tilbud til unge i Headspace og Ventilen.

Balder Mørk Andersen (SF)

Også SF's Balder Mørk Andersen, som er i valgforbund med Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Alternativet og Enhedslisten, men altså budgetmæssigt er på bølgelængde med Det Konservative Folkeparti og Venstre, glæder sig over den nyindgåede tillægsaftale til budgettet 2022:

Annonce

Et af de områder, som han fremhæver er afsættelsen af 2,4 millioner kroner til en styrkelse af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og dermed en styrkelse af det forebyggende arbejde:

- For SF var det helt centralt at få styrket PPR og få variggjort de nødvendige tilbud til unge i Headspace og Ventilen, men også at sikre et markant løft til kommunes øvrige indsatser mod psykisk mistrivsel blandt unge, udtaler Balder Mørk Andersen, ligesom han glæder sig over kommunens fortsatte fokus på klima og biodiversitet.

Udsattedag og padeltennis

Venstres Jan E. Jørgensen fremhæver, at der er blevet spyttet penge i kommunekassen til brug for langsigtede investeringer:

- Med aftalen får vi genoprettet vores kassebeholdning, sådan at vi fortsat har 100 millioner kroner på kistebunden til de helt store investeringer i fremtiden, siger han og nævner købet af Frederiksberg Hospital, nedrivningen af Bispeengbuen eller mere metro som eksempler.

Af øvrige nye prioriteringer i tillægsaftalen kan nævnes:

Frederiksberg-busserne fastholdes uden besparelser, reetablering af vandvæggen ved hovedbiblioteket, afholdelse af en Udsattedag, etablering af at padeltennisanlæg, ekstra tilskud til Parasport Frederiksberg, etablering af et nyt kulturelt besøgscenter på Allégade 5 (Riises Landsted), investering i nye skolecomputere og øget tilgængelighed til Café Paraplyen.

Læs mere om tillægsaftalen for 2022-budgettet her.

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce