Annonce
Politik

K, V og SF i ny aftale: Tilføjer en række punkter og prioriteringer til 2022-budgettet

Brede smil hos Jan E. Jørgensen (V), Simon Aggesen (K) og Balder Mørk Andersen (SF) efter indgåelsen af tillægsaftalen til 2022-budgettet. Pr-foto
Det Konservative Folkeparti, Venstre og SF har netop indgået en aftale om Frederiksberg Kommunes budget for 2022. Aftalen er en tillægsaftale til den to-årige budgetaftale, som blev indgået i september 2020. Tillægsaftalen indeholder desuden en række nye prioriteringer.

- Vi fortsætter det flerårige fokus på minimumsnormeringer i daginstitutionerne, den ambitiøse opdatering af byens plejecentre. Desuden skal der bygges en ny idrætshal på Rolighedsvej, byens skoler skal renoveres, ligesom en ny kultur- og musikskole også snart ser dagens lys.

Sådan ridser borgmester Simon Aggesen (K) hovedpunkterne op i den aftale, som Det Konservative Folkeparti, Venstre og SF netop har indgået i tillæg til den to-årige budgetaftale, som blev indgået i september 2020.

For SF var det helt centralt at få styrket PPR og få variggjort de nødvendige tilbud til unge i Headspace og Ventilen.

Balder Mørk Andersen (SF)

Også SF's Balder Mørk Andersen, som er i valgforbund med Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Alternativet og Enhedslisten, men altså budgetmæssigt er på bølgelængde med Det Konservative Folkeparti og Venstre, glæder sig over den nyindgåede tillægsaftale til budgettet 2022:

Annonce

Et af de områder, som han fremhæver er afsættelsen af 2,4 millioner kroner til en styrkelse af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og dermed en styrkelse af det forebyggende arbejde:

- For SF var det helt centralt at få styrket PPR og få variggjort de nødvendige tilbud til unge i Headspace og Ventilen, men også at sikre et markant løft til kommunes øvrige indsatser mod psykisk mistrivsel blandt unge, udtaler Balder Mørk Andersen, ligesom han glæder sig over kommunens fortsatte fokus på klima og biodiversitet.

Udsattedag og padeltennis

Venstres Jan E. Jørgensen fremhæver, at der er blevet spyttet penge i kommunekassen til brug for langsigtede investeringer:

- Med aftalen får vi genoprettet vores kassebeholdning, sådan at vi fortsat har 100 millioner kroner på kistebunden til de helt store investeringer i fremtiden, siger han og nævner købet af Frederiksberg Hospital, nedrivningen af Bispeengbuen eller mere metro som eksempler.

Af øvrige nye prioriteringer i tillægsaftalen kan nævnes:

Frederiksberg-busserne fastholdes uden besparelser, reetablering af vandvæggen ved hovedbiblioteket, afholdelse af en Udsattedag, etablering af at padeltennisanlæg, ekstra tilskud til Parasport Frederiksberg, etablering af et nyt kulturelt besøgscenter på Allégade 5 (Riises Landsted), investering i nye skolecomputere og øget tilgængelighed til Café Paraplyen.

Læs mere om tillægsaftalen for 2022-budgettet her.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Kendt på Frederiksberg

Henrik Prip: Der er en særlig ø-stemning på Frederiksberg

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce