Annonce
#72 timer

- Jeg har tusind gange tænkt 'hvad fanden er det, jeg har gang i? Det er jo for sygt det her'

Carsten Olesen har været hjemløs i 72 timer på Frederiksberg for at sætte fokus på og rejse penge til hjemløse. Foto: Christian M. Olsen
De 72 timer som frivilligt hjemløs er nu ovre, og Frederiksberg-borger Carsten Olesen gør status over de seneste tre dages liv på gaden, som han beskriver som en af de vildeste oplevelser, han nogensinde har haft.

Carsten Olesens tid som frivillig hjemløs er nu slut. I 72 timer har han levet uden tag over hovedet på samme vilkår som alle andre hjemløse og har dagligt rapporteret fra gaden om sine oplevelser på FrederiksbergLIVs facebook-side. Det har han gjort for - i samarbejde med Hovedstadens Mediehus og Hus Forbi - at sætte fokus på og rejse penge til hjemløse, som har det ekstra hårdt grundet corona.

Projekt hjemløs i 72 timer sluttede hos Hus Forbi's hovedkvarter i Vanløse lørdag kl. 12.00, hvor vi mødte 46-årige Carsten Olesen, der normalt arbejder som tømrer, for at høre, hvordan den samlede oplevelse har været.

Da vi mødtes første gang, inden du blev frivilligt hjemløs, forventede du, at tomheden ville blive dominerende. Har den været det?

Annonce

- Den har været lidt on and off. Den har især været der på tidspunkter, hvor jeg for eksempel bare har siddet og fodret fugle eller travet byen tynd for at få tiden til at gå med et eller andet. Men meget af tiden har jeg været på en mission; at jeg skulle skaffe penge eller finde et sted at sove, og så har den ikke været der så meget. Så følelsen af tomhed har faktisk været der mindre, end jeg havde regnet med.

Hvad har været den bedste oplevelse i løbet af dine 72 timer som hjemløs?

- Det var, da jeg helt uventet fik 100 kroner af en dame ved Valby Station. Jeg stod og tiggede, og så sagde hun 'du skal sgu have den her', og så rakte hun mig 100 kroner! Jeg blev helt vildt glad og løb efter hende og sagde 'du har lige reddet min dag'. Det var den bedste oplevelse, fordi det gav mig en følelse af ro og en følelse af, at nu havde jeg klaret det.

Hvad har været det sværeste i de her 72 timer?

- At jeg hele tiden har skullet tænke på, hvad mit næste move skulle være. På den måde er man hele tiden i alarmberedskab og kan ikke slappe rigtigt af. Jeg har tusind gange tænkt 'hvad fanden er det, jeg har gang i? Det er jo for sygt det her', men jeg har aldrig været tæt på at give op og trække mig. Jeg havde en mission om at sætte fokus på empati, og det gør man bedst ved at sætte sig i andres sted. Sådan har jeg det også som dyrerettighedsaktivist. Det handler om at sætte sig i offerets sted, uanset om man taler om dyr eller mennesker.

Du er ind i mellem blevet rørt, når du har lavet livesendinger på facebook-siden og har fortalt om dine oplevelser som hjemløs. Hvad skyldes det?

- Det er en vild oplevelse, og meget af tiden har jeg skullet bruge på at gøre ting, som jeg ikke havde lyst til, at tigge for eksempel. Og jeg havde jo ikke lyst til at være hjemløs. Så da den venlige dame uden videre gav mig 100 kroner, væltede en følelse af stor lettelse op i mig. Det påvirkede mig følelsesmæssigt, og følelserne er 100 procent ægte. Det har sgu været nogle vilde dage.

Carsten Olesen havde 158 kroner på sig på sin sidste dag som hjemløs. Dem valgte han at give til den næste Hus Forbi-sælger, han så, og det blev denne herre, der sad ude foran en Irma. - Jeg sagde til ham 'it's your lucky day' og gav ham pengene på den ene betingelse, at jeg måtte tage en selfie med ham. Han blev enormt glad, fortæller Carsten.  Privatfoto

Hvorfor #72 timer

Fordi Hus Forbi i år fejrer 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker og sender derfor en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn. 72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplever problemer og udfordringer og beretter om oplevelserne.

I de tre døgn vil vi også samle penge ind til netop Hus Forbi, og det er vores ambition at runde en halv million kroner i jubilæumsgave til den corona-trængte organisation.

#72timer kan følges på alle vores medier frem til 12. maj. #72timer præsenteres i samarbejde med Hus Forbi.

Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag. Se med LIVE på FrederiksbergLIV.dk torsdag.

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Debat

Radikale Venstres klarsyn handler om aftaler og tillid

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Butiksnyt

Heidis kursskifte: Fra bilimportør til indehaver af modebutik

Samfund For abonnenter

Folketingspolitiker langer ud efter Frederiksberg Kommune: I sætter økonomi før mennesker

Byliv

Hundeejer fandt ben med hvidt pulver i boligområde: - Pas på jeres hunde

Annonce