Annonce
Klumme

I dag bunder glæden ved at bo på Frederiksberg i stigende grad i at være en del af livet i byen og få en sludder med de lokale

Therese Waltersdorff er 49 år og bor på Frederiksberg med manden Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 19 og 14 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Forleden dag, da jeg var nede og drikke en kop kaffe hos min kaffepusher på Gammel Kongevej (alt imens jeg trænede vores hund i at være alene hjemme IGEN post corona….), faldt jeg som så ofte før i snak med én, jeg ikke kendte. Det er hovedårsagen til, at jeg går ud – for at blive inspireret, få nye input og adgang til andres perspektiver.

Jeg synes ofte, at det er i samtalen med andre mennesker, at livet og problemstillinger bliver udfoldet, og jeg får informationer, der giver mig lyst til at interessere mig mere for omverdenen.

Den kvinde, som vi (baristaen og jeg), faldt i snak med, havde mange år boet i Hørsholm og var nu flyttet til Indre By, og var blot på ”visit” på Frederiksberg. Vi delte med hende, at det altid var sjovt at møde nye og anderledes mennesker, og at det ofte skete her. Hun genkendte behovet og interessen for at interagere med andre – også dem fra sit lokalmiljø – eller community, hvis man er mere til det internationale lingo.

Annonce

Hun fortalte, at i modsætning til hvad man skulle tro, så havde hun flere ”lokale”, der genkendte hende, og som hun fik en sludder med i ny og næ i Indre By, end hun havde haft i Hørsholm. - Det minder mig lidt om New York, hvor man taler om sit hood, reflekterede hun.

Jeg tror hun har ret – at dét, som tidligere var et forstadsfænomen – at kende og interessere sig for det sted, man bor, i højere grad vinder indpas hos os byboere, som vi på Frederiksberg vel kan kalde os.

Jeg tror, at vi oprindeligt er blevet tiltrukket af bylivet, med den anonymitet, der følger med, og efterhånden er ved at indse, at dét at være en del af et samfund har sine fordele. Måske er vi sågar blevet opmærksomme på, at det rent faktisk øger vores trivsel, at interessere os for vores lokalmiljø. Og for de mennesker, som er en del af det?

Jeg tror hun har ret – at dét, som tidligere var et forstadsfænomen – at kende og interessere sig for det sted, man bor, i højere grad vinder indpas hos os byboere, som vi på Frederiksberg vel kan kalde os.

Therese Waltersdorff

Det er i hvert fald en udvikling, jeg selv har gennemgået. Da jeg flyttede til Frederiksberg fra Holte og Charlottenlund nød jeg de første mange år anonymiteten – men nu oplever jeg, at jeg i stigende grad har lyst til at engagere mig i, hvad der foregår omkring mig. At jeg rent faktisk kan være med til at præge den kollektive bevidsthed i den retning, jeg selv ønsker, ved at ændre min adfærd. Måske du har det på samme måde?

Én ting, som jeg godt kunne tænke mig mere af, er social dining – eller langbordsmiddage. At dømme efter årets Høstfest på Frederiksberg Allé i forbindelse med Copenhagen Cooking, er jeg ikke den eneste, der har fået øjnene op for denne sociale (lidt ufarlige) måde at være sammen på.

Billetterne til Høstfesten, der har været afholdt siden 2015, blev nemlig revet væk. Selv var jeg ikke hurtig nok, så for ikke at misse den gode stemning, havde vi slået os ned hos én af Alléns mange serveringssteder.

Denne sociale måltidsform har længe været at finde for eksempel hos Absalon på Sønder Boulevard, men findes nu også på Frederiksberg hos KU.BE’s nye forpagter, The Social. Men mon ikke der vil komme mange flere af den type fællesskaber med god stemning og lidt uforpligtende snak? Det håber jeg.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Her skal du væbne dig med tålmodighed: Vejarbejde fortsætter et år endnu

Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce