Annonce
Debat

Hvorfor er personalet ikke udstyret med heldragter?

Hvad er årsagen til, at personalet ikke er udstyret med heldragter for at beskytte sig selv og borgerne mest muligt? spørger Dorrit og John Dessauer. Arkivfoto: Morten Pape/Ritzau Scanpix

Debat: I forbindelse med brug af den kommunale hjemmepleje undrer det min kone og mig, at personalet ikke anvender heldragt men et badeforklæde, når der er risiko for, at borgeren er inficeret med corona eller har været i nærkontakt med en person smittet med denne forfærdelige sygdom.

Ligeledes kunne der være en risiko for, at personalet bringer smitte med fra borger til borger.

Vi vil gerne stille følgende spørgsmål til Frederiksberg Kommunes visitation og ansvarlige for indkøb og brug af værnemidler: Hvad er årsagen til, at personalet ikke er udstyret med heldragter for at beskytte sig selv og borgerne mest muligt?

Annonce


Svar fra Frederiksberg Kommune:

Kære Dorrit og John Dessauer.

Tak for jeres henvendelse om brug af værnemidler i ældreplejen.

Vi har i Frederiksberg Kommune et sundhedsberedskab og en hygiejneorganisation, som sikrer, at vi til stadighed følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for anvendelse af værnemidler - herunder heldragter og ansigtsbeskyttelse.

Praksis er i henhold til gældende regler og anbefalinger, at når en borger er påvist med corona eller der er mistanke om smitte, anvender personalet overtrækskitler med lange ærmer, mundbind og visir.

Når en borger er påvist med corona eller der er mistanke om smitte, anvender personalet overtrækskitler med lange ærmer, mundbind og visir.

Frederiksberg Kommune

Med mistanke om smitte med corona menes, at der enten er tale om en borger, som har symptomer på corona eller har været nær kontakt til en smittet i sin husstand, og som ikke har fået det tredje stik vaccine. Hvis man har været nær kontakt til én, der ikke er en del af husstanden, anses man ikke som nær kontakt, og der skal derfor heller ikke tages særlige forholdsregler.

Ved pleje og behandling af borgere, hvor der ikke er tale om ovenstående, benytter personalet mundbind eller visir ved tæt kontakt med borgeren. Personalet benytter plastforklæde ved eksempelvis personlig pleje. Personalet er naturligvis også undervist og vejledt i grundig håndhygiejne.

Annonce
Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Tag en slapper: Her kommer der flere bænke på Frederiksberg

Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Annonce