Annonce
Debat

Hvis Enhedslisten får magt, som de har agt, bliver Frederiksberg et nyt København

- Frederiksberg må ikke blive et nyt København, fastslår Katarina Ammitzbøll (K). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Debat: På Frederiksberg har vi Danmarks suverænt laveste kommuneskat samtidig med, at vi har noget af det højeste serviceniveau med stor tilfredshed, viser en frisk undersøgelse.

På Frederiksberg får de ældre den hjælp, de har brug for. Vejene bliver ryddet, når der falder sne, og de yngste har et væld af muligheder, når der skal vælges fritidsaktiviteter. Med andre ord: Det går godt med afsæt i en økonomisk veldrevet kommunal forvaltning.

Her op til KV21 kan jeg ikke lade være med at rejse flaget. For hvis venstrefløjen får tilkæmpet sig magten på Frederiksberg, så frygter jeg, at 112 års bundsolidt konservativt arbejde tabes fuldstændig på gulvet.

Annonce

Eksempelvis har Enhedslisten lige har foreslået, at aktieskatten skal hæves fra 42 procent til 70 procent. Det kan dræbe iværksætteriet og erhvervsliv.

Katarina Ammitzbøll (K)

Eksempelvis har Enhedslisten lige har foreslået, at aktieskatten skal hæves fra 42 procent til 70 procent. Det kan dræbe iværksætteriet og erhvervsliv. Men der stopper Enhedslisten ikke, for i samme ombæring foreslår partiet mere skat og afgifter til i alt 17,1 milliarder kroner.

Og nåh ja, så ønsker Enhedslisten også at hæve verdens i forvejen højeste SU. Den højere SU vil med al sandsynlighed få flere studerende til at fravælge fritidsjobbet i en tid, hvor særligt Frederiksbergs restaurationsbranchen og kulturlivet mangler arbejdskraft. Det hænger ikke sammen.

Med en stærk rød indflydelse er jeg bekymret for, hvordan skal Frederiksberg opretholde sin velstand, så der er råd til velfærd og hjælp til de borgere, som har brug for en hjælpende hånd?

Jeg kan godt forstå, at nogen kan tænke, at det er en selvfølgelighed, at det går godt på Frederiksberg, og derfor kan det være "spændende" at prøve noget nyt. Men det går godt af en grund. Skal vi ikke bevare det?

Frederiksberg må ikke blive et nyt København. Frederiksberg er Frederiksberg – hovedstadens grønne oase - og sådan skal det helst forblive med gode skoler, institutioner, kulturliv, ældrepleje og erhverv.

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce