Annonce
Debat

Hvad gør vi nu, Vindfeldt?

Det har været en tryg og fornuftig økonomi indtil nu. Med plads til alle. Hvad er det, man vil have, der ikke har været før?, skriver Berit Christiansen i et debatindlæg. Foto: Bo Børresen

Debat: Der er valgt. Stemmerne er talt op. Døren blev låst indefra? Forhandling var ikke muligt? Lyset blev slukket på Frederiksberg. Jeg er en af dem, der har fulgt valgrunderne tæt i kommunen. Og hvad jeg savnede hos den vindende part var overblik. Over økonomien. Klarhed.

Det, jeg hørte, var, at de ville bruge kommunens penge. Og mere til. 1,5 milliarder til at rive Bispeengbuen ned. Tårne til sport. Hvor skal de stå ? For ikke at snakke om socialdemokratiets valgkampagne. De havde sat sedler op på alle dørene her. Og i andre beboerforeninger. Og følgende holdt møder med beboerne. Spurgt hvilke forhold vi havde til ejerne.

Jeg er en af dem, der har fulgt valgrunderne tæt i kommunen. Og hvad jeg savnede hos den vindende part var overblik. Over økonomien. Klarhed.

Berit Christiansen

De bankede på folks døre. Folk klagede og kunne ikke lide det. Ikke nok med det. Hele toppen fra Socialdemokratiet på Christiansborg var på Frederiksberg for at bistå med råd og dåd. Og hvad ellers? Nu læser man i lokalavisen, at Vindfeldt har henvendt sig til regeringen om råd vedrørende Zoo. Er han borgmester her, eller hvad?

Annonce

Har han og støttepartierne ikke en selvstændig plan for kommunen? Det har været en tryg og fornuftig økonomi indtil nu. Med plads til alle. Hvad er det, man vil have, der ikke har været før?

Der blev sagt, at klassekvotienten er på 22,2, og Vindfeldt sagde 'den skal ned på 24'. Flere gange. Jeg undrer mig såre.


Svar fra borgmester Michael Vindfeldt (S):

Berit Christiansen fra Hostrups Have har en række inputs til det nye flertal i almindelighed og til mig som ny borgmester i særdeleshed.

Først og fremmest tak for læserbrevet. Jeg fornemmer, at såvel Berit som det nye flertal (og mindretallet) deler en helt grundlæggende kærlighed til vores fælles by. Det er jo altid en god begyndelse.

Det nye flertal vil gerne rive Buen ned – men vi har hele tiden sagt, at det forudsætter en kraftig, statslig medfinansiering. Det kæmper vi fortsat for.

Vi er flere partier, der igennem mange år har insisteret på, at vi skal have flere idrætsfaciliteter. Det mener vi stadig, og det er der heldigvis også et bredt flertal, der støtter. Konkret foreslog S i valgkampen et idrætstårn, fordi en af idrætsforeningerne på Frederiksberg havde luftet idéen. Om det kunne være på KB's baner eller på FIU's baner (Frederiksberghallerne, red.) er uafklaret, men en ting er klart: plads er en knap ressource på Frederiksberg, og derfor skal vi være kreative.

Det er også rigtigt, at jeg har henvendt mig til regeringen for at presse på for, at Zoo fik fuld kompensation efter nedlukning. Det står jeg gerne ved, og jeg kommer altid til som borgmester at kæmpe for Frederiksbergs interesser. Og Zoo er og bliver en vigtig samarbejdspartner og attraktion for Frederiksberg.

Det er også korrekt, at det nye flertal i valgkampen klart sagde, at der bør afsættes penge svarende til maks. 24 elever i klasserne. I dag afsættes der penge til, hver gang der i gennemsnit er mere end 26 elever i klasserne. Det ønsker vi sat ned til 24. For selvom den samlede, gennemsnitlige klassekvotient er under 24 i dag, så er det for eksempel mere end en tredjedel af alle klasserne på Skolen på Duevej, der i dag har mere end 24 elever i klasserne.

Samlet er det på Frederiksberg mere end 2.000 elever, der konkret vil opleve bedre kvalitet, hvis der afsættes flere midler. Om det så bliver til to lærere eller til egentlige klassedannelser bør – som vi har tradition for – afgøres lokalt.

Jeg kan garantere, at Frederiksbergs økonomi altid vil ligge mig meget på sinde. Hvis man ikke har styr på økonomien, så ender det med at koste på velfærden og på ambitionerne for en grøn omstilling og en mere blandet by.

Så Frederiksberg skal have en ansvarlig økonomi, og derfor ønsker jeg også som det første, at der gennemføres et kasseeftersyn, så vi er sikre på, at der ikke på den korte bane lurer store udfordringer for den nye kommunalbestyrelse.

Annonce
Ups

Forældre skulle aflevere børn i skole: Da de kom frem, ventede politiet

Frederiksberg For abonnenter

Frederiksberg C: H.C. Ørsteds Vej 52 solgt for 7.495.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Træ væltet ned over bil på Frederiksberg

Debat

Er farveskiftet i kommunalbestyrelsen ensbetydende med skattestigninger?

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Byliv

Månedens Buket: - Jannik er verdens bedste voksen

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Byudvikling For abonnenter

13 etagers-bygning skal opføres midt på Frederiksberg: Men første spadestik lader vente på sig

Byliv

Frederiksberg sætter dansk rekord: køber suverænt mest champagne

Frederiksberg For abonnenter

Frederiksberg: Langelands Plads 4 solgt for 8.100.000 kroner

Miljø

En af få: Frederiksberg er ikke med i landsdækkende konkurrence om at fremme mere vild natur

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Frederiksberg Hospital under overfladen: Kom med i dybet under hospitalet

Klumme

Bøghs historiske hjørne: Genbrug af stjernearkitektens flotte træbarakker

S-tog står stille

Få forklaringen her: Derfor holder en lang række S-tog stille i weekenden

Annonce