Snart kan du igen sætte tænderne i en lækker middag til en favorabel pris, når madfestivalen Dining Week indtager Hovedstaden.
Konceptet går traditionen tro ud på, at restauranten sætter en menu, der sælges til en fast pris. Og aldrig har restaurationsbranchen haft så meget brug for en hjælpende hånd, lyder det fra Bjørn Beyer, som er stifter af og direktør i Dining Week.
- Dining Week er en særlig vigtig begivenhed i år, fordi vi er i en tid, hvor restaurationsbranchen i den grad er i knæ i forhold til deres hverdag, og hvad pandemien har budt dem. Og nu har vi været igennem en juletid og en opstart i det nye år med svære restriktioner at arbejde under. Derfor er det vigtigt for dem at opleve, at folk kommer i gang igen og vælger at spise ude, siger han.
Restauratører afventer
Dining Week ligger i år i uge syv fra 11.-20. februar, og indtil videre har omkring 160 restauranter landet over tilmeldt sig. Det er en hel del færre end sidste år, hvor 250 restauranter var med i Dining Week. Det skyldes ifølge Bjørn Beyer, at flere restauratører afventer coronasituationen.
- De vil utroligt gerne være med, fordi det også er en fest for dem og en god måde at starte året ud på. Vi startede Dining Week i 2011 lige efter finanskrisen, og da var der andre presbolde, men det var stadig lige efter en krise, hvor der skulle gang i hjulene igen. Vi ser det samme nu, hvor restauranterne gerne vil have den fede start på året, hvor de får gæster ind og får lov at præsentere deres tanker for det nye år. Men samtidig kan vi se, at der på grund af pandemien er en del, der afventer. Flere er i gang med at finde ud af, om det kan betale sig for dem at holde åbent, siger han.
Bjørn Beyer, stifter af og direktør i Dining WeekVi har gastronomiens Silicon Valley, og det er i den grad den oplevelse, som internationale øjne har på København og Danmark i det hele taget. Det skal vi være med til at passe på.
Blandt andet på Frederiksberg er der endnu kun nogle få restauranter, der har tilmeldt sig Dining Week, og det kan i nogle tilfælde hænge sammen med, at der er tale om enkeltmandsvirksomheder, siger stifteren af madfestivalen.
Gastronomi i topklasse
- Enkeltmandsvirksomhederne er nok mere tilbøjelige til at vælge kompensation og holde lukket, hvor kæderne i højere grad vælger at samarbejde med os. Det kan blandt andet skyldes, at kæderne har mere personale, og at de dermed har et større incitament til at holde åbent, siger Bjørn Beyer, der gerne vil opfordre til, at man husker at støtte restauranterne i denne svære tid.
- Uanset om man vælger at tage ud at spise til Dining Week eller ej, så synes jeg, man skal prioritere at gå ud og spise. Om det så er en frokost eller en aften. Det er enormt vigtigt, for vi har en af verdens bedste byer for gastronomi. Vi har gastronomiens Silicon Valley, og det er i den grad den oplevelse, som internationale øjne har på København og Danmark i det hele taget. Det skal vi være med til at passe på. Og så er det godt for sjælen i den her tid at gå ud at spise. Vi skal være forsigtige, og det er vi også gode til at være, men det er også godt at komme ud at spise lidt sammen med nogle andre mennesker.
Du kan allerede nu booke bord på www.diningweek.dk.
Her kan du spise til Dining Week
Østerbro:
Restaurant Panza
Coq en Pâte
Bistro Cocorico
LETZ SUSHI Nordhavn
Restaurant Romarin
Ristorante L'imperatore
Karma Sushi Trianglen
PS Bar & Grill Østerbro
Aamanns Establissement
Vesterbro:
Restaurant Le Basilic
Chez Bruno
A Hereford Beefstouw v. Tivoli
Falernum
RetroGusto
Restaurant Radio
Restaurant Fleisch
Neighbourhood - Istedgade
Tramonto Rooftop Italian Cuisine
Mæxico Vesterbro
Angelini
Nørrebro:
Mæxico
Sebastopol
Kung Fu Restaurant
Neighbourhood - Jægersborggade
Ravnsborg Kitchen & Bar
København K:
Almanak i Operaen
Accanto
Bibendum
Cafe Oscar
Aamanns Replik - Skuespilhuset
La Rocca - København
Restaurant Lola
Restaurant Le Pavé
Havfruen - fiske- og skaldyrsbistro
Barock
The Market Asian
Nyhavn 37
Aamanns 1921
Gorm's Magstræde
Trattoria SUD
Skagen Fiskerestaurant Illum Rooftop
Yaffa
Karma Sushi Nyhavn
The Market Italian
Nyboders Køkken
Ved Kajen - Nyhavn
Restaurant Kanalen
Restaurant Heering
Maven - Restaurant og Vinbar
Restaurant Wining & Dining
Restaurant L'Alsace
Ferment
LETZ SUSHI Christianshavn
Un Mercato
Kokkeriet
Skagen Fiskerestaurant Esplanaden
56 grader
Lille Norrlyst
Bocado
LETZ SUSHI St. Kongensgade
Norrlyst
Nyhavn Skipperkroen
Restaurant Vita
Gorm's Nyhavn
Pintxos Tapas
Restaurant Els
Theo
Frederiksberg:
Famosi E Golosi
Kitchennette
Restaurant Fabio
Valby:
Karmasushi Valby
LETZ SUSHI Valby
Sydhavnen:
Spiseriet Teglholmen
Vanløse:
LETZ SUSHI Vanløse
Amager:
PULS Kitchen & Bar
LETZ SUSHI Islands Brygge
The Living Kitchen