Annonce
Bolig og livsstil

Helle Troelsen: Forår på rad og række med ugens buket

Fra venstre til højre ses: mørk tulipan ”Merlot”, vårfladbælg sammen med lilla kobjælde, påskelilje ”White Lady” og hasselgren. Gule blomster fra bispehue ”Frohnleiten”, tulipanen ”Purissima” og påskelilje ”Minnow”. Påskelilje ”White Lady ” sammen med vibeæg ”Michailovskyi”. Små himmelblå blomster fra kærmindesøster. Blå perlehyacinter af en bredbladet og høj type sammen med hasselgren. Mørk bordeaux vibeæg sammen med pink kugleprimula. Hvid almindelig vibeæg sammen med påskeliljen ”Thalia” og hvide forglemmigej. Foto: Helle Troelsen

Bedene bugner af forårsblomstrende løgplanter og tidlige stauder. Det hele er så lysegrønt og farvestrålende, og det er umuligt at nå at nyde hver enkelt lille, bedårende blomst.

Jeg fik øje på vårfladbælg, der er så undselig, som den står der mellem struttende og larmende tulipaner og påskeliljer. Kugleprimula har heller ikke svært ved at gøre opmærksom på sig selv, men det har derimod den lille miniature-påskelilje Narcissus ”Minnow”, der gemte sig bag et slør af himmelblå forglemmigej.

Jeg ledte ellers efter hundetand og kunne konstatere, at de endnu kun står med knop. Til gengæld fik jeg øje på en særlig vibeæg ”Frittalaria Michailovskyi”, som jeg plantede i efteråret. Den stod midt i en spirende knopurt og gjorde ikke noget væsen af sig.

Dette sammensurium af blomstrende forår gav mig inspiration til ugens buket. Det ligner næsten et blomstrende tapet med de små buketter, arrangeret i grønne glasvaser på et aflangt fad. Her står de til skue på rad og række, og så kan man rigtig nyde detaljerne i hver enkelt blomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi mangler en Christine Swanes Vej

Klumme

N.J. Fjord: Andelsbevægelsens store helt

Annonce