Annonce
Klumme

Frederiksberg Gåbuddies går forrest

Therese Waltersdorff er 50 år og bor på Frederiksberg med sin mand, Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 20 og 15 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Jeg har bemærket en positiv udvikling gennem de sidste mange år. Samfundet forventer i stigende grad, at vi kan tage vare på os selv. Du kender sikkert udtrykket 'giv en mand en fisk, og han er mæt i dag. Lær ham at fiske, og han er også mæt i morgen'. Sagt med andre ord: hvis vi giver andre redskaberne til at kunne klare sig selv, så vokser de med opgaven og tager ansvar for sig selv.

Et godt eksempel er dét at gå til fysioterapeut. Jeg kan huske, da jeg første gang, som helt ung, opsøgte hjælp. Her betragtede jeg mig selv som en patient, der skulle ”fixes”. Forleden, da jeg opsøgte en fysioterapeut med en overbelastet akillessene (efter alt for mange Covid- gå- og løbeture) ja, så var situationen helt anderledes. I dag ankommer jeg velvidende, at jeg ikke kan få løst et problem uden selv at være en del af løsningen. Meget er sket de sidste 30 år! Man kalder det, at vi er gået fra at være patienter til at være borgere.

Vi kan alle kan gøre noget for at dække et behov eller løse et problem for os selv eller andre. Og selvom det godt kan kræve lidt tålmodighed og mod at løbe projektet i gang, så starter alle succeser et sted. Det gjorde Frederiksberg Gåbuddies også.

Therese Waltersdorff

Frederiksberg Gåbuddies opstod for tre år siden præcis af samme grund. Stifteren havde fået konstateret diabetes, og fokuserede på, hvad hun mon selv kunne gøre ved det, og valget faldt på at gå ture. Mange ture. Hun oplevede, at det ikke altid var lige let at komme ud ad døren, hvis det for eksempel regnede, og hun ikke havde en aftale. Hun oplevede også, at det blev lidt kedeligt at gå de samme steder alene igen og igen. Derfor søgte hun andre at gå ture med, og i dag tæller medlemmerne over 1700 mennesker.

Annonce

Dét, der inspirerer mig ved dette initiativ, er, at vi alle kan gøre noget for at dække et behov eller løse et problem for os selv eller andre. Og selvom det godt kan kræve lidt tålmodighed og mod at løbe projektet i gang, så starter alle succeser et sted. Det gjorde Frederiksberg Gåbuddies også – med et enkelt fremmøde. Men tænk hvor stor en forskel, gruppen har endt med at gøre for mange mennesker, der blandt andet har fået venskaber for livet. Gruppen har sågar inspireret andre til at starte tilsvarende grupper op på Østerbro og i Brøndby.

I mange år har vores venner i London med begejstring talt om 'parkrun', som er et ugentligt gratis 'community'-løb på fem kilometer, der endnu ikke er repræsenteret på Frederiksberg. Meyers Deli har et godt bud på et gratis månedligt løb, hvor man ovenikøbet får kaffe og lækker surdejsbolle at styrke sig på oven på strabadserne.

Disse initiativer viser mig en stigende tendens til, at vi mennesker gerne vil have udendørs fællesskaber, hvor vi samtidig bliver stærkere eller sundere. Jeg håber og tror, at vi kommer til at se mange flere (udendørs) fællesskaber på fremtidens Frederiksberg, så vi sammen kan styrke os selv og hinanden.

www.waltersdorff.nu

Annonce
Ups

Forældre skulle aflevere børn i skole: Da de kom frem, ventede politiet

Frederiksberg For abonnenter

Frederiksberg C: H.C. Ørsteds Vej 52 solgt for 7.495.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Træ væltet ned over bil på Frederiksberg

Debat

Er farveskiftet i kommunalbestyrelsen ensbetydende med skattestigninger?

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Byliv

Månedens Buket: - Jannik er verdens bedste voksen

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Byudvikling For abonnenter

13 etagers-bygning skal opføres midt på Frederiksberg: Men første spadestik lader vente på sig

Byliv

Frederiksberg sætter dansk rekord: køber suverænt mest champagne

Frederiksberg For abonnenter

Frederiksberg: Langelands Plads 4 solgt for 8.100.000 kroner

Miljø

En af få: Frederiksberg er ikke med i landsdækkende konkurrence om at fremme mere vild natur

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Frederiksberg Hospital under overfladen: Kom med i dybet under hospitalet

Klumme

Bøghs historiske hjørne: Genbrug af stjernearkitektens flotte træbarakker

S-tog står stille

Få forklaringen her: Derfor holder en lang række S-tog stille i weekenden

Annonce