Annonce
Portræt

Frederiksberg-frisør om nøglen til sin succés: - Jeg løber aldrig med sladder. Om jeg så har en brandert på, siger jeg det ikke

- Selvom jeg er 73, er jeg lidt af en festabe, og jeg vil ikke gå glip af noget, det er jeg for nysgerrig til. Samtidig med at jeg er oplevelsessyg, søger jeg også en vis tryghed. Og der er Frederiksberg min trygge base, siger Tage Frandsen. Foto: Julie Stougaard
I 40 år har Tage Frandsen klippet håret på nogle af Danmarks største kendisser. Siden 1993 har han boet på HC Ørsteds Vej, hvor han også har sin salon, og hele hans liv og færden tager udgangspunkt i kvarteret omkring HC Ørsteds Vej og Johnstrup Allé, som han holder så meget af. På tirsdag kan du møde ham, når han signerer sin nye biografi.

Da Tage Frandsen i 1981 skulle åbne sin første salon i hovedstaden, nærmere bestemt på Gammel Kongevej 21 lige overfor Søerne, måtte han låne 500 kroner af sin kærestes mor og få en veninde til at lave smørrebrødet, da der skulle være åbningsreception, for at få enderne til at mødes.

Siden skulle det vise sig, at han blev Danmarks første kendisfrisør, som man kunne læse om i de kulørte ugeblade og se på den røde løber. Tage Frandsens liv tog nemlig en drejning den dag, han mødte en ung, smuk kvinde, som blev åbningen til et liv i selskab med den ene kendte efter den anden. Den kvinde var Janni Spies.

Livet på HC Ørsteds Vej

De faldt i snak til en skønhedskonkurrence, hvor Tage satte hår på modellerne, og de blev enige om, at de skulle tales ved, da Tage gerne ville bruge hende som model.

- På det tidspunkt vidste jeg ikke, at hun snart ville blive forlovet, eller med hvem. Men så noget tid efter at vi havde mødt hinanden, ringede min telefon. Det var Simon Spies' personlige assistent, der ringede for at sige, at Janni skulle bruge en frisør til sit bryllup, og at hun huskede, at jeg havde givet hende mit kort. Så jeg blev bedt om at ringe til Janni og lave en aftale, fortæller Tage med et smil.

At sætte hår på Janni Spies til hendes bryllup blev starten på et liv med et væld af kendte kunder i salonen, som siden flyttede til HC Ørsteds Vej 41 B, hvor den også ligger den dag i dag. Tage bor ganske tæt på, og hele hans liv og færden tager udgangspunkt i kvarteret ved HC Ørsteds Vej og Johnstrups Allé, hvor han har en række stamsteder. Vi møder ham på et af dem, nemlig frokostrestauranten 1971, hvor han også har valgt at signere sin nye biografi 'Tage Frandsen - Historien om Danmarks første kendisfrisør' tirsdag 21. september.

- De laver fantastisk smørrebrød, og så er her så rent og pænt og nogle søde tjenere, som taler pænt. Der er ikke noget krukkeri, siger Tage, som er meget social og nyder at bruge de lokale steder, hvor han ofte falder i snak med dem, der kommer ind af døren.

Annonce

Hygge på stambaren

- Jeg sidder dagligt på Kitchenette (café på HC Ørsteds Vej, red.). Der har jeg 'kontortid' efter arbejde, og der kommer mange mennesker forbi, som jeg kender. Nogle gange ender jeg med at sidde der i seks eller syv timer, for så får vi lige et glas vin. Nogle dage tager jeg ud at handle, og så kommer jeg tilbage bagefter. Det er min stambar, siger Tage og tænder en cigaret.

Bodega 48, som ligger overfor salonen, er også et af hans yndlingssteder, fordi der er så mange mennesker at få en hyggelig snak med.

Frisørsalonen er som en bodega lige før lukketid. Der er en særlig fortrolighed.

Tage Frandsen, kendisfrisør

- Der kommer mange unge mennesker fra konservatoriet, og jeg kender mange af dem. Det er hyggeligt, at de gider at sidde og høre på sådan en ældre herre som mig. Jeg giver måske en omgang, og så taler vi om, hvor langt de er i studiet og om, hvordan det går sådan generelt.

Tage er ikke én, der roser sig selv, men det forlyder, at hans succes bunder i en kombination af hans fænomenale evner med en saks og hans menneskelige egenskaber. For han er virkelig god til at tale med mennesker.

Tage Frandsen har i dag solgt salonen af samme navn til Peter Aagaard, men han klipper stadig selv, og ikke kun faste kunder. Så har du lyst til at få ordnet håret af Tage, skal du blot ringe og bede om at få en tid hos ham. Foto: Julie Stougaard

- Jeg er god til at lytte, hvis folk er kede af det, og jeg kommer gerne med råd, hvis jeg kan. Og jeg løber aldrig med sladder. Om jeg så har en brandert på, siger jeg det ikke. Ell1ers kunne jeg heller ikke have haft de kendte kunder. Frisørsalonen er som en bodega lige før lukketid. Der er en særlig fortrolighed, siger Tage.

Annonce

Fuld af sjove historier

Derfor skal man heller ikke forvente, at kendisfrisøren udleverer nogen i sin bog. Den er derimod fuld af sjove historier, da forfatter Kasper Iversen har interviewet knap 60 mennesker til bogen, heriblandt Janni Spies, Hilda Heick og Jan Hertz.

- Samtidig vil folk se en side af mig, som de ikke kender. Der er nok mange, der får et chok, når de læser bogen, siger Tage og uddyber, at barndommen, som omtales i bogen, står i skarp kontrast til det glamourøse liv, man kender ham for at være en del af.

Du kan møde Tage Frandsen, når han signerer sin bog 'Tage Frandsen - Danmarks første kendisfrisør' på Frokostrestauranten 1971, HC Ørsteds Vej 28A, på tirsdag 21. september fra 12.00-17.00.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Kendt på Frederiksberg

Henrik Prip: Der er en særlig ø-stemning på Frederiksberg

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce