Annonce
Byliv

Frederiksberg eller Valby Bakke? Ny vinbutik og vinbar puster liv i gammel debat

Janus Nisgaard Brink har været uddannet vinhandler siden 1996 og har desuden været i restaurationsbranchen i omkring 15 år.  Foto: Julie Stougaard
Janus Nisgaard Brink har netop åbnet vinbutikken og vinbaren Vineriet ved Valby Bakke på Roskildevej. Et navn som ikke er gået ubemærket hen blandt Frederiksberg-borgerne.

- Hver dag kommer der en til to personer ind i forretningen og fortæller mig, at det altså hedder Frederiksberg Bakke og ikke Valby Bakke. Og så siger jeg til dem, at københavnere altså kalder det for Valby Bakke, siger Janus Nisgaard Brink og griner højt.

Han tager klagepunkterne med et smil og et skuldertræk. For nu har han - og de andre fem i ejerkredsen- nu engang valgt at kalde vinbutikken og vinbaren for Vineriet ved Valby Bakke. Den ligger her på Roskildevej 46 i den gamle motorcykelforretning Mc Hjørnet med udsigt til Domus Vista ovre på den anden side af vejen og de handlende i Aldi inde på nabogrunden.

Der er dog ikke meget bikerstemning tilbage i det flotte, højloftede rum, hvor en hel væg er beklædt med et reolsystem fra gulv til loft, hvorpå vinflasker står og byder sig til. I centrum af rummet står en Chesterfield-sofa og bare venter på, at man slænger sig i den med et glas vin i hånden.

Annonce

Slut med snobberi

Hos Vineriet ved Valby Bakke kan du købe god, europæisk vin i alle prisklasser, for det er vigtigt for Janus, at der er noget for alle i hans vinbutik.


Der er en attitude af, at det skal være så dyrt og flot som muligt, men jeg vil hellere sælge folk noget, de kan lide, end noget de ikke ved, hvad er.

Janus Nisgaard Brink


- Man vil kunne gå ind og købe en flaske vin fra 50 kroner og op efter, og når vinbaren åbner efter sommerferien, vil man kunne sidde og nyde et glas vin til 100 kroner, fortæller vinhandleren, som langt fra er ny i branchen.

Janus Nisgaard Brink har også fået en del kommentarer vedrørende den grønne facade ud mod Roskildevej, som sammen med neonlysene i vinduet er et godt blikfang.  Foto: Julie Stougaard

Han har været uddannet vinhandler siden 1996 og har haft vinbutikken Vin 121 på Peter Bangs Vej i fem år. Men ensretningen af Peter Bangs Vej var starten på enden for vinbutikken, og så kom corona. Så nu er det på tide at give sig i kast med et nyt vineventyr, denne gang her på Roskildevej. Og sætter man pris på gin eller god øl, så er der også grund til at kigge indenfor. Janus er nemlig ikke for fin til at servere en velskænket fra fad, hvis det er dét, kunden er tørstig efter. Han mener generelt, at der er meget snobberi med vin.

- Der er en attitude af, at det skal være så dyrt og flot som muligt, men jeg vil hellere sælge folk noget, de kan lide, end noget de ikke ved, hvad er. Og jeg lytter gerne til, hvad de skal bruge den til, og hvad de gerne vil have. Vin må gerne være feinsmeckeri, men det skal også være folkeligt, siger Janus.

Hele maj er der introtilbud på forskellige vine, og der er også mulighed for at tilmelde sig vinarangementer, hvor smagsløgene bliver forkælet med god vin og lækre småretter.

Du kan se mere på butikkens Facebook-side 'Vineriet ved Valby Bakke'.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

S: Nu skal børnehavealderen hæves

Alarm 112

Kvinde får konfiskeret bil, selvom det var hendes kæreste, der kørte vanvidskørsel i den  

Annonce