Annonce
Byliv

Fastelavnsbolle-amok: Hvor vildt bliver det i år?

Efterspørgslen på fastelavnsboller hos Hart Bageri var enorm i 2021. Særligt deres version med solbærsyltetøj og vanillecreme var populær. Foto fra Facebook
Sidste år gik vi amok i de creme- og flødeskumsfyldte herligheder, og lange køer af fastelavnsbolle-hungrende borgere fyldte gaderne i København og på Frederiksberg. Vi har spurgt Hart Bageri på Gammel Kongevej, om de forventer samme massive efterspørgsel på fastelavnsboller i år.

Er du til den med syltetøj lavet på wienerbrødsdej, den todelte, der byder på en rig mængde flødeskum, eller den gammeldags gærdejsbolle med vanillecreme? Fastelavnsbollen får folk på gaden som aldrig før, og sidste år kunne medierne berette om fastelavnsbolle-hungrende horder, der indtog gaderne for at sætte tænderne i de søde boller.

Så hvordan forbereder bagerne, der oplevede den voldsomme efterspørgsel sidste år, så den kommende fastelavnsbollesæson 2022? Det har vi spurgt Mads Pedersen om, som er FOH-manager hos Hart Bageri på Gammel Kongevej.

Kø rundt om hjørnet

- Vi har sat ekstra mandskab på inde i butikken, og vi har alle mand på dæk, og så har vi lært af alle de småfejl, som vi lavede sidste år. Dengang havde vi for eksempel ikke en webshop, hvor folk kunne forudbestille til dagen efter. Det har vi lavet nu for at undgå de lange køer, som vi så sidste år. Da var der kø rundt om hjørnet til 7-eleven hele dagen, og det vil vi gerne undgå i år, siger Mads Pedersen, som dog forventer, at efterspørgslen vil være lidt mindre ekstrem i år, hvor landet ikke er lukket ned som for et år siden.

Vi har sat ekstra mandskab på inde i butikken, og vi har alle mand på dæk.

Mads Pedersen, FOH-manager hos Hart Bageri på Gammel Kongevej

- Jeg tror ikke, vi vil opleve samme rush i år som sidste år, men vi tror stadig, at vi får travlt fra midt januar til slut februar, særligt i weekenden. Vi starter med salg af fastelavnsbollerne 24. januar og håber på, at webshoppen er klar allerede 17. eller 20. januar, siger Mads Pedersen.

Sidste års mest populære fastelavnsbolle hos Hart Bageri var fastelavnsbollen med solbærsyltetøj, som er lavet på croissantdej, vanillecreme, og som er toppet med lidt solbærstøv.

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Tag en slapper: Her kommer der flere bænke på Frederiksberg

Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Annonce