Annonce
112

Far tog serie-svindler på fersk gerning, da sønnen var ved at blive snydt: Sådan snød 28-årig med salg af falske, kinesiske iPhones

En 28-årig mand har i flere tilfælde solgt falske iPhones, som han havde købt på en kinesisk handelsside. Sammen med telefonen havde en falsk købskontrakt, så det så ud til, at han havde købt telefonen hos Telia. Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Martin, Mathias, Bjarne, Sebastian, Patrick, Alexander og Jonas er blot nogle af de mange navne, en 28-årig mand har brugt til at bedrage adskillige mennesker.

Ingen af navnene er dog mandens rigtige navn, og tirsdag formiddag tilstod han i Retten på Frederiksberg, at han havde misbrugt andres identitet til optage lån og sælge bitcoins, iPhones og grafikkort, som han enten ikke var i besiddelse af eller ikke havde i sinde at sælge. Og i de tilfælde, hvor han faktisk udleverede en vare, var der tale om falske iPhones.

Varerne solgte han på forskellige online markedspladser, blandt andet DBA, og da han blev spurgt, hvorfor han valgte at svindle med salg af lige netop grafikkort, lød forklaringen:

Annonce

- De er i høj kurs, og det er en vare, folk ikke gider komme og hente, de vil have det sendt.

Samme rationale lå bag salgene af bitcoins, som køber aldrig modtog, da der var tale om en digital ydelse.

Telefonerne var også nemme at få penge for.

- Hvis det var lidt under standardpris, så var de hurtigt ude, forklarede manden i retten.

Far fældede forbryderen

I andre tilfælde mødtes den sigtede med køberne til nogle iPhones på blandt andet Københavns Hovedbanegård og Baldersgade på Nørrebro. Køberne fik sig noget af en skuffelse, da de efterfølgende opdagede, at der var tale om falske iPhones, som sælgeren havde købt på den kinesiske handelsside DHgate.com.

Det samme skete, da den sigtede 7. januar 2020 ved 15-tiden foran Elgiganten i Frederiksberg Centeret, mødtes med en mand der mod forventning endte med at købte en falsk iPhone 11 Pro Max med en tilhørende falsk købskontrakt fra Telia.

17. januar skulle den sigtede igen mødes med en køber af en iPhone 11 Pro Max foran Elgiganten i Frederiksberg Centret. Her gik handlen dog galt, da køberen viste sig at være søn af manden, som havde købt en falsk telefon 10 dage tidligere. Faren genkendte manden og tilkaldte politiet.

Efterfølgende blev manden anholdt, og hans lejlighed på Nørrebro ransaget, hvor politiet fandt to falske iPhones, et par falske Telia-kontrakter og en notesbog med cpr-numre.

Dommeren spurgte, om den falske telefon var en, anklagede selv brugte?

- Jeg havde en, jeg åbnede og prøvede, for at se, hvad det var for noget lort, jeg solgte, lød svaret.

Annonce

Misbrugte identiteter

Den sigtede forklarede i byretten, at han blandt andet havde fået adgang til en anden mands personlige oplysninger, da han selv skulle købe en vare, og i den forbindelse sendte sælgeren et billede af sit kørekort, som den nu 28-årige mand gemte og brugte til at identificere sig med.

I et andet tilfælde misbrugte han en anden persons nemID og nøglekort til at optage et lån og oprette en bankkonto hos Lunar. Den konto brugt han som en 'mellemstopskonto', som anklageren kaldte det, hvor pengene fra handlerne blev sat ind, inden han overførte dem til sin egen konto.

- Hvis der er en mellemstopskonto, så er det den, der bliver lukket, og ikke min egen, forklarede den sigtede.

Den 28-årige erkendte i alt 13 forhold om bedrageri, og anklageren krævede en dom på 60 dages betinget fængsel med samfundstjeneste, samt 30 dage ekstra, da nogle af forholdene forgik i en periode, hvor den anklagede havde prøvetid for en lignende dom.

Strafudmåling sker 10. maj.

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce