Annonce
Klumme

Følelsen af at høre til blomstrer, når du bruger dit lokalmiljø

Therese Waltersdorff er 49 år og bor på Frederiksberg med manden Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 20 og 14 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Før jeg sagde mit job op hos Dagbladet Børsen, havde jeg i hele mit arbejdsliv arbejdet uden for Frederiksberg. Jeg havde kørt til Christianshavn, København K, København Ø – ja, sågar Søborg for at arbejde.

Jeg havde i det hele taget ikke opholdt mig særlig meget på Frederiksberg, for når jeg skulle mødes med venner og bekendte, foregik det også ofte udenfor kommunegrænsen. Frederiksberg var med andre ord primært et sted, jeg opholdt mig, når jeg skulle handle dagligvarer, eller når jeg var hjemme.

Som soloselvstændig arbejder jeg primært hjemmefra, når jeg skriver, udvikler undervisningsmateriale eller forbereder mig på for eksempel rollen som moderator. Efter corona er jeg sågar begyndt at afvikle webinarer hjemmefra, hvor jeg underviser mennesker, der typisk også sidder hjemme i alt fra motivation til kreativ tænkning som fremtidens kompetencer.

Annonce

Det gør med andre ord, at jeg er begyndt at opholde mig rigtig meget på Frederiksberg. I den forbindelse er vores lille enklave virkelig vokset på mig. Det er gået op for mig, hvor vigtigt livet (som vi kender og elsker det), på Frederiksberg er for vores allesammens trivsel. Og hvor meget jeg ønsker, at det vil fortsætte.

Inden jeg gik hjem, havde jeg vel talt med ti personer, som jeg aldrig havde mødt før, og gik glad hjem til familien og spiste aftensmad. Med en følelse af at høre til på Frederiksberg.

Therese Waltersdorff

Her taler jeg primært om butiks- og restaurationslivet og det leben, det skaber. Noget som jeg under mine hundeluftningsture i nedlukningsperioden savnede dagligt. I den forbindelse er jeg også blevet mere interesseret i, hvad der rører sig generelt på Frederiksberg. Og vigtigheden af at kende de mennesker, vi deler nabolag med.

Med min nyvundne kærlighed for Frederiksberg, der ikke er blevet mindre efter genåbningen, er jeg blevet endnu mere bevidst om, hvor vigtigt det er at støtte op omkring de lokale tilbud. Hvad enten det er handelsliv eller enkeltstående events.

Således også, da jeg havde set, at Frederiksberg LIV havde planlagt et event i samarbejde med Frederiksberg Bryghus i forbindelse med lanceringen af en ny juleøl: 'Santa Claus' kommer til byen.

For at være helt ærlig var jeg ikke lige i stødet – jeg havde netop været ud at gå med en barndomsveninde og vores hunde i mit gamle hood – Bernstorffsparken. Dét, der fik mig afsted, var tanken om, at hvis ikke jeg (og selvfølgelig en masse andre) bakkede op om arrangementet ved at møde op, så var sandsynligheden for, at der kommer den slags tilbud i fremtiden nok ikke så stor.

Min bedre halvdel var til træning på Frederiksberg Allé, så jeg satte hunden af derhjemme, og uden at tænke for meget over det, gik jeg over i Frederiksberg Rådhuskælder for at deltage i eventet. Normalt kunne jeg ikke drømme om at tage alene på bar for at drikke øl, men fordi vi alle var gæster til en lanceringsfest, føltes det naturligt at tale med de andre gæster.

Inden jeg gik hjem, havde jeg vel talt med ti personer, som jeg aldrig havde mødt før, og gik glad hjem til familien og spiste aftensmad. Med en følelse af at høre til på Frederiksberg.

www.waltersdorff.nu


Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Overblik: Så er formandsposterne fordelt

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Byliv

Månedens Buket: Nabila forkæler sine naboer med hjemmelavet mad og masser af omsorg

Byliv

Dagens låge: FrederiksbergLIV's julekalender

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Annonce