Annonce
Klumme

Er upcycling det nye grønne på Frederiksberg?

Therese Waltersdorff er 50 år og bor på Frederiksberg med sin mand, Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 20 og 15 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Selvom jeg har boet 25 år på Gammel Kongevej, føler jeg egentlig ikke, at jeg kender særlig mange i mit lokalmiljø. Det er noget, der i perioder ærgrer mig, for jeg holder meget af at løbe ind i bekendte på gaden og slå en sludder af om løst og fast.

Ofte lærer jeg noget nyt af at tale med perifere bekendte, og det inspirerer mig. Der er enkelte, jeg hilser på i gadebilledet. Og indimellem bliver det til et bekendtskab over tid.

Det var dét, der skete med Annette Ørts, der bor otte husnumre fra mig. Vi har begge børn, der har gået i institutionen Rosenhaven på Hortensiavej og på Ny Hollænderskolen, og vi har hilst på hinanden i årevis. Indimellem er det også blevet til lidt mere end det.

Annonce

Jeg har godt vidst i mange år, at Annette er designer, og at hun har arbejdet for flere af de allerstørste, danske modehuse.

Indtil bæredygtighed og upcycling blev til en passion for Annette. Altså at man ”pepper” noget outdated tøj op ved at sy det om. I mange år har jeg ofte været lidt i tvivl om, hvad jeg skulle gøre med for eksempel hullet tøj, der ikke egnede sig til genbrug, men det kan med den nye tendens opdateres til et nyt og originalt design.

Ifølge Annette sparer man miljøet for 1.400 liter vand og op til et kilo kemikalier ved fremstilling af for eksempel en hvid t-shirt. For ikke at tale om de skadelige pesticidrester og neurotoxiner, der kan have en skadelige effekt.

Annette er så passioneret omkring konceptet, at hendes brudekjole, da hun blev gift for nogle år siden, blev syet af brugte smoking-skjorter, som hun blandt andet fandt i Loppeshoppen ved Diakonissestiftelsen.

På Gammel Kongevej har Frelsens Hær længe haft konceptet Redesign, og på Frederiksberg Allé har jeg også bemærket Asfalt, der laver sjove unika ud af tøj for at give det et nyt liv.

Annette er så passioneret omkring konceptet, at hendes brudekjole, da hun blev gift for nogle år siden, blev syet af brugte smoking-skjorter, som hun blandt andet fandt i Loppeshoppen ved Diakonissestiftelsen.

Therese Waltersdorff

Det er ikke bare tøj, der kan upcycles. Vi har et bord, der er produceret af gamle plankegulve, designet af Peter, der i dag er at finde i Goods & Woods-butikken på Gammel Kongevej.

Eftersom ”Earth Overshoot Day” – altså den dag, hvor ressourcerne er brugt, hvis kloden skal kunne nå at genskabe samme år, rykker stadig tidligere frem i kalenderåret, er der vist ikke nogen tvivl om, at vi snart skal til at forbruge anderledes. Medmindre vi sætter vores lid til, at teknologien vil redde os fra ressourcemangel.

Uanset hvad, så er de gode upcycling-initiativer på Frederiksberg en god start og en inspiration for os alle!

waltersdorff.nu

Annonce
Annonce
Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Nu skal ikonisk vandtårn vækkes til live: Her er de vilde planer

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Frederiksberg

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Dalls analyse: Mette Frederiksens talepapir lugter af folketingsvalg

Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Klumme

En stærk forkæmper for forsvaret – H.C. Haxthausens gravsted på Solbjerg Parkkirkegård

Trafik

Johannes har løsningen: - Sådan får vi færre fartsyndere på Frederiksberg

Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Virksomheder klynker over inflation - og tjener penge som aldrig før

112

Hørte du braget? Derfor var forsvaret til stede på genbrugspladsen Bispeengen

Frederiksberg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Frederiksberg

Undgå køen For abonnenter

Copenhagen Marathon lukker gader på Frederiksberg på søndag: Sådan undgår du trafikkaos

Annonce