Annonce
Butiksliv

Yusefs falafel blev kåret som verdens bedste: Nu åbner han nyt spisested

Yusef Houji har netop åbnet Nordisk Falafel på Frederiksberg. Falafelbaren har ligget på Østerbro siden 2017, og i 2018 vandt Yusef Houji VM i Falafel i Malmø efter at have knoklet i halvandet år for at lave den helt perfekte falafel.  Foto: Julie Stougaard
Er du til de gyldne, krydrede kikærtekugler, så er der godt nyt. Manden, der har vundet titlen som skaber af verdens bedste falafel, har netop åbnet en falafelbar på Frederiksberg.

I 2017 valgte Yusef Houji at sige sit job op som bioanalytiker og i stedet åbne Nordisk Falafel på Østerbro. Det viste sig at være en god ide, for den falafel, Yusef laver, blev i 2018 kåret til verdens bedste falafel ved VM i Malmø.

Og nu behøver du ikke længere tage til postnummer 2100 for at smage på herlighederne. Nordisk Falafel er netop rykket ind på Godthåbsvej 26, hvor der tidligere lå et pizzeria, lige overfor Aksel Møllers Have. Et område, som Yusef Houji, der selv bor på Østerbro, er meget begejstret for.

- Jeg er vild med Aksel Møllers Have, og jeg er tit derovre og lege med mine børn på fire og knap otte. Da jeg opdagede, at lokalet her var til leje, sytes jeg, det var en fed placering, fortæller han.

Annonce
Opskriften på falaflen tager udgangspunkt i en 60 år gammel opskrift, overleveret af hans bedstefar, der havde en madbod i Palæstina. Den nu forgyldte falafelopskrift er hemmelig, det samme gælde hummusopskriften. En pagt, der er indgået mellem Yusef Houji og hans bedstefar. Foto: Julie Stougaard


En god, sprød falafel

Han har da også et særligt forhold til Frederiksberg, for han har gået på HTX på Stæhr Johansens Vej, og efter med stor succes at have åbnet Nordisk Falafel på Østerbro, tænkte Yusef Houji, at Frederiksberg-borgerne nok også ville sætte pris på en falafel med ambitionerne i orden.

Yusef Houji brugte da også halvandet år på at udvikle den helt perfekte falafel, som sikrede ham den fine titel i 2018. Opskriften tager udgangspunkt i en 60 år gammel opskrift, overleveret af hans bedstefar, der havde en madbod i Palæstina. Yusef Houji har eksperimentere med, hvilke sorter af kikærter, der bedst giver en cremet hummus og en sprød falafel. Og efter halvandet år med at forfine opskrifterne og brugen af sin biomedicinske baggrund, var han klar til at åbne Nordisk Falafel.

For første gang følte jeg, at jeg havde lavet noget, der var rigtig godt. At jeg så vandt den her titel, det var bare bekræftelse.

Yusef Houji

- Jeg tænkte meget over, hvad kan man kombinere falaflen med, for jeg ville have, at det skulle være et helt måltid. Jeg nåede frem til, at jeg ville blande det med en masse utraditionelle salater indeholdende nordiske råvarer som grønkål, spidskål og rødkål, kombineret med dadler og cashewnødder. Når man kombinerer de forskellige ting, får man en anderledes og ret unik oplevelse. Det er street food-agtig mad, og man får en rigtig god, gastronomisk oplevelse, siger Yusef Houji, som oplevede, at det ændrede hans liv at vinde VM.

Annonce

Dommer ved VM

- Både det at vinde VM og det at føle, at man har udrettet noget. For første gang følte jeg, at jeg havde lavet noget, der var rigtig godt. At jeg så vandt den her titel, det var bare bekræftelse. At alt det, jeg havde knoklet for, gav pote.

En lille kikærtekugle, men en stor smagsoplevelse. Kombinationen af falafel i selskab med nordiske råvarer som grønkål, spidskål og rødkål gør det til en unik og virkelig god oplevelse, fortæller Yusef Houji.  Foto: Julie Stougaard

Yusef Houji var efterfølgende dommer ved VM i falafel i 2019. Siden har det været aflyst på grund af corona.

Har du fået lyst til at lægge vejen forbi Nordisk Falafel på Godthåbsvej 26, er der åbent mandag-torsdag fra 11-21, fredag fra 15-21 og lørdag-søndag fra 12-21. Du kan læse mere på nordiskfalafel.dk.


Annonce
Ups

Forældre skulle aflevere børn i skole: Da de kom frem, ventede politiet

Erhverv For abonnenter

Øremærket barsel fungerer bedst i storbyerne: Over 200.000 beskæftigede risikerer at sende børn endnu tidligere i institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

13 etagers-bygning skal opføres midt på Frederiksberg: Men første spadestik lader vente på sig

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Annonce