Annonce
Debat

Det handler om selvstændighed: Frederiksberg kan blive endnu mere rød end København

- Selvom vi også holder af København, er det dog de færreste Frederiksberg-borgere, som ønsker "københavnertilstande" på Frederiksberg, hævner Claus Wagenblast-Franck (K). Pr-foto: Andreas Houmann

Debat: Kommunalvalget handler om ældrepleje, børnepasning, folkeskoler, trafik og bymiljø. Herunder også sund økonomi. Sådan er det i samtlige 98 kommuner.

Frederiksberg er ingen undtagelse. Men på Frederiksberg er der også en anden politisk dimension. Nemlig at fastholde Frederiksbergs selvstændighed.

Ved sidste valg var det under 200 stemmer, som sikrede fortsat konservativt styre på Frederiksberg. Det tætte valgresultat skyldtes ikke, at konservative og de borgerlige partier klarede sig dårligt. Men at de radikale svigtede det grøn-blå hold til fordele for rød blok.

Annonce

Pressens fokus vil derfor være på Frederiksberg til det kommende kommunalvalg. På selve valgdagen vil diverse tv-kanaler helt sikkert slå teltpælene op ved Frederiksberg Rådhus. Der vil blive varmet op til drama.

Skulle flertallet skifte, sker det sikkert ved, at Enhedslisten overhaler socialdemokraterne. Så vil det være naturligt, at Enhedslisten gør krav på borgmesterposten.

Claus Wagenblast-Franck (K)

Men mon ikke Frederiksberg-borgerne også denne gang gør spændingen til skamme? For hvad er alternativet til høj borgertilfredshed, bomstærk økonomi og overskud til at investere i en grønnere fremtid? Skulle flertallet skifte, sker det sikkert ved, at Enhedslisten overhaler socialdemokraterne. Så vil det være naturligt, at Enhedslisten gør krav på borgmesterposten.

De fleste har nok også bemærket, at Enhedslisten stiller op med det tunge skyts i form af Pelle Dragsted. Frederiksberg kan derfor blive endnu mere rød end København.

Frederiksbergs dage som selvstændig kommune ændres naturligvis ikke med det samme. Men hvis forskellen mellem Frederiksberg og København udviskes, skal der ikke meget politisk opfindsomhed til at fjerne Frederiksbergs selvstændighed. Københavnske politikere har tidligere ment, at en sammenlægning med Frederiksberg vil være godt.

Selvom vi også holder af København, er det dog de færreste Frederiksberg-borgere, som ønsker "københavnertilstande" på Frederiksberg. Vores selvstændighed har været truet flere gange, og det kan ske igen. Partierne i rød blok vil sikkert sige skræmmekampagne, hvilket så vil være en ren tilståelsessag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Debat

Hvorfor bruger kommunen penge på løberuter i stedet for vores sikkerhed?

Debat

Narko på Frederiksberg – hvor stort er problemet?

Debat

Er Enhedslistens mulige indflydelse virkelig K's eneste våben i valgkampen?

Debat

Konservative bør forholde sig til virkeligheden i daginstitutionerne

Byliv

Ny café åbner på kendt hjørne: Her kan du få en bid af livet på landet

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

112

Mistænkelig adfærd vakte opsigt: To anholdt for heroin-salg på Frederiksberg

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Kultur

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Annonce