Annonce
Debat

Det er lidt paradoksalt at blive belært af konservative om netop ældreliv og ordentlighed, når man tænker tilbage på, hvad der lige er sket med Frederiksberg Busserne

"Men en ting er, at Konservative bliver klogere lige inden et valg og efter massive protester. Spørgsmålet er jo: hvad sker der mon efter et valg med Frederiksberg Busserne?" spørger Michael Vindfeldt (S) i dette indlæg. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Debat: I FrederiksbergLIV belærer to konservative kandidater til kommunalvalget os socialdemokrater om ordentlighed og det gode ældreliv. De provokeres af, at vi socialdemokrater tillader os at fremføre, at det er tid til ordentlighed: også i forhold til de ældre.

Det er lidt paradoksalt at blive belært af konservative om netop ældreliv og ordentlighed, når man tænker tilbage på, hvad der lige er sket med Frederiksberg Busserne:

Seniorerne på Frederiksberg fik nemlig lige lov at mærke i hele august, hvad de konservative egentligt ønskede i forhold til det gode ældreliv og Frederiksberg Busserne: halvtimesdrift og besparelse på 1,5 mio.. Fordi busserne angiveligt koster for meget i den konservative optik. Faktisk argumenterede de to konservative topfigurer rådmand Alexandra Dessoy og rådmand Nikolaj Bøgh (nr. 2 og 3 på liste C) i netop FrederiksbergLIV for, at der ganske enkelt ikke var penge til god busdrift på Frederiksberg Busserne.

Annonce

Man skal ikke bare sige, man agerer ordentligt -man blive nødt til også at vise det. Sagen om Frederiksberg Busserne taler desværre sit eget tydelig sprog.

Michael Vindfeldt

En uge senere fik piben dog en anden lyd, da den ellers konservativt-igangsatte besparelse blev rullet tilbage. Pudsigt nok skete det lige efter mange ældre havde demonstreret på rådhuspladsen og efter Socialdemokratiet formelt foreslog (og senere fik vedtaget) i kommunalbestyrelsen, at man droppede besparelsen. Socialdemokratiet er i øvrigt det eneste parti, der hele tiden har været imod den konservativt drevne besparelse.

Vi ønsker de ældre stort tillykke med sejren for at få bevaret Frederiksberg Busserne, som vi kender dem!

Læs også: Busbetjeningen på Frederiksberg er rigtig god - og det bliver den ved med at være

Men en ting er, at Konservative bliver klogere lige inden et valg og efter massive protester. Spørgsmålet er jo: hvad sker der mon efter et valg med Frederiksberg Busserne?

For Socialdemokratiet er sagen klar: vi ville ikke spare på busserne og vi vil ikke spare på busserne.

Vi ved, at mange seniorer og ældre er rigtig glade for busserne, hvor der er bedre tid. Hvor chaufføren kan hjælpe en op i bussen og kører mere roligt end for eksempel A-busserne gør. Vi ved også, at mange ældre ikke lige kan tage cyklen, metroen eller gå, når man for eksempel skal på hospitalet, og her er Frederiksberg-Busserne også et godt tilbud. Og så er de hyggelige – der er tid til en snak.

Socialdemokratiet bakker op om Frederiksberg Busserne og for os er det indgrebet af ordentlighed, at når man et helt liv har arbejdet og betalt sin skat, så har man også ret til et godt ældreliv, inkl. gode Frederiksberg Busser. Dem skal vi da bevare. Og det er ordentligt at fortælle før et valg, hvad man vil gøre efter et valg.

Og til slut til vores gode konservative kolleger, der åbenbart provokeres af, at vi socialdemokrater mener, at det er tid til ordentlighed, vil vi sige: man skal ikke bare sige, man agerer ordentligt -man blive nødt til også at vise det. Sagen om Frederiksberg Busserne taler desværre sit eget tydelig sprog.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Debat

Hvorfor bruger kommunen penge på løberuter i stedet for vores sikkerhed?

Debat

Narko på Frederiksberg – hvor stort er problemet?

Debat

Er Enhedslistens mulige indflydelse virkelig K's eneste våben i valgkampen?

Debat

Konservative bør forholde sig til virkeligheden i daginstitutionerne

Byliv

Ny café åbner på kendt hjørne: Her kan du få en bid af livet på landet

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

112

Mistænkelig adfærd vakte opsigt: To anholdt for heroin-salg på Frederiksberg

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Kultur

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Annonce