Annonce
Debat

Demokratiet skal have tag over hovedet på Frederiksberg

Kathrine Richter (Volt) vil - med inspiration fra Demokratigaragen (foto) - gerne være med til at etablere et demokratihus på Frederiksberg. Pr-foto

Læserbrev: Frederiksberg skal have et Demokratihus, der kan danne hjertet for de store samtaler, som vi skal have her på Frederiksberg de kommende år. Store emner om trafikpolitik og Hospitalsgrunden.

Trafikmæssigt skal vi forholde os til Lynetteholmen, regeringens forslag om nul-emissionszoner samt sikre, at Frederiksberg ikke bliver en gennemkørselskommune med gratis parkering.

Hospitalsgrunden bliver en ny bydel på Frederiksberg – 2030 Frederiksberg? Og efter de indledende visionssamtaler er næste skridt at finde ud af hvem og hvad, der skal udfylde de smukke områder.

Annonce


Med inspiration fra Demokratigaragen kan vi etablere et demokratihus på Frederiksberg.

Kathrine Richter


Det mener jeg, vi skal have en bredere samtale om her på Frederiksberg, og derfor skal vi borgere i gang med at have disse samtaler - i et Demokratihus. Et forsamlingssted for foreninger, for samtaler og for udvikling af idéer.

Inden man sukker og minder denne skribent om, at vi jo allerede har iværksætterhuse, og at man kan låne lokaler gennem kommunens portaler, så retter ingen sig decideret mod at styrke demokratiet.

Så hvordan ser et Demokratihus ud? I sidste uge deltog jeg i lanceringen af Danmarks Demokratigarage - et værksted for borgerdeltagelse, hvor demokratiet får tjekket motoren og giver det gamle demokrati flere tusindvis af kilometer mere. Med inspiration fra Demokratigaragen kan vi etablere et demokratihus på Frederiksberg.

Et åbent hus, hvor man kan få sparring til sine demokratiprojekter, få hjælp til vedtægter, få hjælp til at afholde arrangementer og blive inspireret af andre foreninger. Demokratiet er et fællesskab – det er på tide at give det tag over hovedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Debat

Hvorfor bruger kommunen penge på løberuter i stedet for vores sikkerhed?

Debat

Narko på Frederiksberg – hvor stort er problemet?

Debat

Er Enhedslistens mulige indflydelse virkelig K's eneste våben i valgkampen?

Debat

Konservative bør forholde sig til virkeligheden i daginstitutionerne

Byliv

Ny café åbner på kendt hjørne: Her kan du få en bid af livet på landet

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

112

Mistænkelig adfærd vakte opsigt: To anholdt for heroin-salg på Frederiksberg

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Kultur

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Annonce