Annonce
Danmark

Sankthansbål risikerer at blive aflyst: Beredskabet planlægger pressemøde

Arkivfoto: Morten Pedersen
Næste uges sankthansfejring bliver måske uden bål med brændende hekse. Danske Beredskaber vil mandag træffe beslutning om, hvorvidt der vil blive nedlagt afbrændingsforbud landet over.

DANMARK: Det er lige nu knastørt i flere dele af Danmark, og meteorologerne kan tilsyneladende ikke få øje på regnvejr af betydning i den kommende tids prognoser.

Dette kan få betydning for næste uges sankthansfejringer, og derfor følger de kommunale beredskaber situationen nøje.

Danske Beredskaber skriver i en pressemeddelelse, at det kan ikke udelukkes, at et afbrændingsforbud vil blive nødvendigt i dele af eller hele landet i begyndelsen af næste uge, hvilket dermed får betydning for sankthansaften næste onsdag.

Annonce

- Det er desværre nødvendigt med disse overvejelser, fordi det er meget tørt og varmt lige nu, og har været det i en periode mange steder, forklarer Bjarne Nigaard, som er sekretariatschef for Danske Beredskaber.


En så høj brandfare rimer desværre rigtig dårligt på store bål.

Bjarne Nigaard, Danske Beredskaber


Han henviser til brandfareindekset på www.brandfare.dk, som enkelte steder melder om en brandfare, der er "høj" til "ekstremt høj".

- Det betyder, at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt. Allerede nu skal man derfor være meget varsom med at tænde bål, bruge ukrudtsbrænder eller grille, advarer Bjarne Nigaard.

Håber på normalitet

Situationen kan ændre sig hurtigt, men der er desværre ingen tvivl om, at det tændte bål sankthansaften i store dele af landet risikerer at måtte droppes, hvis der ikke i dagene inden når at komme et ordentligt regnskyl.

- Lige præcis i år, så håber vi rigtig meget, at vi kan lade danskerne få en så normal sankthansaften, som det overhovedet er muligt, siger Bjarne Nigaard og fortsætter:

- Men hvor gerne vi end vil holde fast i traditionerne, så må vi desværre holde endnu mere fast i tryghed og sikkerhed. Brandfaren kan ganske enkelt være for ekstrem, og så kan det desværre blive nødvendigt med afbrændingsforbud.

På mandag klokken 12.10 vil Danske Beredskaber melde en landsdækkende status ud i forhold til brandfaren. Det sker ved et pressemøde i Vejle.

Indtil da opfordrer Bjarne Nigaard alle, der skal arrangere eller deltage ved, et sankthans-arrangement til løbende at følge med på www.brandfare.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Frederiksberg

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Annonce